גורמים בעוצמה יהודית הגיבו הערב בזעם (רביעי) לדיווח של כתב וואלה ברק רביד, לפיו ממשל ביידן אינו צפוי לעבוד עם איתמר בן גביר במידה והוא ימונה לשר.

"הקמפיין הבלתי דמוקרטי שהשמאל הישראלי מנסה לסחוף אליו ממשיך" אמרו במפלגה. "אנחנו יודעים היטב מי בישראל מנסה להסית את האמריקאים להתערב בדמוקרטיה הישראלית ומה האינטרסים שלו".

כאמור, הערב דווח כי פקידים אמריקנים בכירים אמרו כי ממשל ביידן אינו צפוי לעבוד עם יו"ר עוצמה יהודית איתמר בן גביר במידה והוא ימונה לשר בממשלה החדשה של בנימין נתניהו. במידה והבית הלבן יסרב לעבוד מול בן גביר, זו תהיה התפתחות חסרת תקדים ביחסים בין ישראל לארה"ב, שתפגע ביחסים בין שתי המדינות.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(צילום: סרוגים)

לטענת הפקידים האמריקנים, ממשל ביידן מודאג במיוחד מההתבטאויות של בן גביר וחברי מפלגתו נגד פלסטינים ביהודה ושומרון ובמזרח ירושלים ונגד ערבים אזרחי ישראל. בשלב הזה לא התקבלה עדיין החלטה רשמית לגבי בן גביר, אך הפקידים אמרו כי בדיונים שהתקיימו בנושא לפני הבחירות הכוונה היתה לא לעבוד איתו אם ימונה כשר בממשלה. כמו כן, לא ברור האם ממשל ביידן ינקוט באותה מדיניות גם כלפי חברי מפלגת הציונות הדתית או לא.

דובר מטעם הבית הלבן מסר בתגובה כי "שמחנו לראות אחוז הצבעה גבוה כל כך בבחירות לכנסת. מוקדם מדי לשער מה יהיה ההרכב המדויק של הקואליציה הבאה כל עוד לא הסתיימה באופן סופי ספירת כל הקולות. אנחנו מצפים להמשיך ולעבוד עם ממשלת ישראל על האינטרסים והערכים המשותפים שלנו".