דיבור נשי

צניחה דרמטית: כמה נשים יהיו בקואליציה המסתמנת?

ספירת הקולות כמעט תמה, וכבר ניתן לנבא כיצד תראה הקואליציה הבאה. ייצוג חובשי הכיפות שובר שיאים, אך מספר הנשים יורד משמעותית ביחס למספרן בקואליציה הנוכחית

תחזור למשרד התחבורה? מירי רגב
תחזור למשרד התחבורה? מירי רגב | צילום: מירי רגב (צילום: אוליביה פיטוסי/פלאש 90)

טרם הסתיימה ספירת הקולות באופן רשמי, אך לאחר ספירת 97% מהקולות, ניתן לנבא איזו ממשלה צפויה לקום. אחד השינויים המשמעותיים הצפויים הוא בייצוג הנשי בקואליציה בכלל, ובתפקידים הבכירים בפרט.

בקואליציה הנוכחית, בה מכהנות 9 נשים כשרות ומהוות שליש מכל חברי הממשלה, וכ-30 חברות כנסת היו חברות בקואליציה, עד לפרישתה של חברת הכנסת ויו"ר הקואליציה עידית סילמן באפריל 2022.

הקואליציה המסתמנת הקרובה, תהיה מורכבת ככל הנראה ממפלגת הליכוד, הציונות הדתית, ש"ס ויהדות התורה. יהיו בה 65 חברי וחברות כנסת, מתוכם 8 בלבד- נשים, ורוב גברי מוחץ.

מטעם מפלגת הליכוד ייכנסו לקואליציה 5 נשים, ומטעם מפלגת הציונות הדתית 3 נוספות. במפלגות החרדיות- ש"ס ויהדות התורה, אין ברשימה אף לא אישה אחת.

רשימת הנשים ומיקומן ברשימה:

מפלגת הליכוד:

מירי רגב ( 9)

עידית סילמן (16)

גלית דיסטל אטבריאן (20)

טלי גוטליב (25)

גילה גמליאל (30)

במידה ויתווסף מנדט נוסף לליכוד לאחר ספירת כל הקולות, מאי גולן המוצבת במקום 32 תצטרף כאישה התשיעית בקואליציה.

הציונות הדתית:

אורית סטרוק (4)

מיכל וולדיגר (8)

לימור סון הר מלך (13)

כזכור, שתי מפלגות בהנהגת נשים- מפלגת הבית היהודי בראשות איילת שקד ומפלגת מרצ בהובלת זהבה גלאון, לא עברו את אחוז החסימה נכון לעכשיו, ולא צפויות להיכנס לכנסת הקרובה.

מתוך כלל חברי הכנסת, 24 נשים עתידות לכהן בכנסת ה-25, לעומת 96 גברים.

ביחס לעולם, ישראל מדורגת במקום ה-61 מתוך 192 מדינות בעולם בייצוג הנשי בפרלמנט. ובקרב מדינות ה-OECD, ישראל ממוקמת כיום במקום ה-23 מ-38.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

11
9
ג
02.11.22

הנה זה נמשך הפרוגרס עכשיו עובר לעבוד לנו על המצפון אין נשים !! אני לא חושב שיש הבדל בין נשים לגברים ולכן אם יש גברים זה מייצג גם את הנשים ואני לא רואה שום בעיה בכך