במינהלת הר הבית מדווחים היום (שלישי) על זינוק שיא של 250% במספר העולים אל הר הבית ביום הבחירות.
על פי נתוני המינהלת, היום עלו להר הבית 378 יהודים במסלול ההלכתי. מספר זה הוא יותר מפי שניים מאשר בבחירות הקודמות.
בין העולים הרבים נכח גם השר לשעבר אורי אריאל. אריאל מסר: "הצבעתי, ועכשיו אני ברוך השם אני נהנה לי בלי כל הלחץ הפוליטי על הגב שלי".
איש ציבור נוסף שעלה היום להר הבית הוא יו"ר מועצת יש"ע, שלמה נאמן. אל ההר עלו היום גם משפחות עם ילדי "חלאקה".
העולים הרבים סיפרו כי הם ניצלו את יום הבחירות כדי "לעלות ולהזכיר את בית השם שהזיקה אליו היא הסיבה לכך שכולנו כאן בארצנו זוכים כיום להצביע לממשלה יהודית, ולהתפלל שהכנסת והממשלה הבאה עלינו לטובה יקדמו את המקום הקדוש הזה לייעודו היהודי".
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
זינוק משמעותי נרשם השנה גם במספר היהודים העולים להר הבית בחגי תשרי שעמד על 7,130 בני אדם, עלייה של 33% ביחס לשנה שעברה – כך על פי נתונים שסיפקה מינהלת הר הבית.
במהלך חג הסוכות עלו להר הבית 4,673 יהודים, ובשמחת תורה עלו 216 יהודים. רוב העליות להר היו עליות משפחתיות, ובין העולים להר היו גם רבנים, חברי כנסת ואיש התקשורת הימני-אמריקני בן שפירו שעלה להר יחד עם פרופ' ג'ורדן פיטרסון.

מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים