מבזקים
סרוגים

בחירות 6 או ממשלה עם טיבי? זה מה שגנץ מעדיף

אחרי שביש עתיד הבהירו כי לא ישבו תחת גנץ בממשלה עם החרדים, במחנה הממלכתי מבהירים כי לא ישבו תחת לפיד בממשלה עם המפלגות הערביות ויעדיפו ללכת לבחירות נוספות

ה' חשון התשפ"ג
בחירות 6 או ממשלה עם טיבי? זה מה שגנץ מעדיף
בחירות 6 או ממשלה עם טיבי? זה מה שגנץ מעדיף צילום: (צילום: אוליביה פיטוסי / פלאש90)

האפשרות היחידה של ראש הממשלה יאיר לפיד להקים ממשלה נוספת אחרי הבחירות הקרובות, היא רק בתמיכה של חברי הכנסת אחמד טיבי ואיימן עודה ראשי מפלגות חד"ש – תע"ל.

סקר אחרון: הפער הקטן ביותר בין נתניהו ללפיד
סקר אחרון: הפער הקטן ביותר בין נתניהו ללפידצילום: סקר אחרון: הפער הקטן ביותר בין נתניהו ללפיד

אלא שהבוקר נראה כי גם התרחיש הזה אינו משהו שיקרה בקלות, שכן מלבד התנאים הקשוחים שהציבו טיבי ועודה תמורת המלצה על לפיד, כעת בכירים במפלגת 'המחנה הממלכתי' של בני גנץ מבהירים כי לא יתנו לזה לקרות, והם יעדיפו בחירות שישיות על פני ממשלה הנשענת על טיבי ועודה.

על פי הדיווח של זאב קם ב'כאן רשת ב', בכירים במחנה הממלכתי אמרו כי יעדיפו ללכת לבחירות נוספות אם האפשרות השנייה תהיה הקמת ממשלה של לפיד עם חד"ש-תע"ל.סירב לפסול אפשרות להיעזר בחד"ש-תע"ל כדי להקים ממשלה, אך גם מהווה מענה למה שאמרו ביש עתיד על גנץ לפני כמה ימים.

כזכור, בשבוע שעבר פורסם שגורמים ביש עתיד מבהירים שגם אם גנץ יביא את החרדים לממשלה בראשותו, ביש עתיד לא יישבו תחתיו. כעת משיבים במחנה הממלכתי ללפיד, שאם הוא יביא את המפלגות הערביות הם לא יישבו איתם, ואף יעדיפו, כאמור, ללכת לבחירות נוספות.

אחמד טיבי איימן עודה בחירות שישיות בני גנץ יאיר לפיד