קניה ווסט הגיע אמש (רביעי) למשרדי חברת הנעליים האמריקנית סקצ'רס בלוס אנג'לס, אך סולק מהמקום. ווסט הגיעה למשרדים ללא התראה, ככל הנראה כדי לחפש בית עסקי חדש למותג הנעליים שלו- "Yeezy". מנהלי החברה הוציאו אותו מהבניין והבהירו כי הוא הופיע "ללא הודעה מוקדמת וללא הזמנה".
מותג הנעליים נמצא בבעלותם של משפחת גרינברג היהודית, שהודיעו כי אין להם כוונה לעבוד עם הראפר והמעצב שהגיע למשרדיהם. "אנו מגנים את דבריו המפלגים האחרונים ואיננו סובלים אנטישמיות או כל צורה אחרת של דברי שטנה", נמסר בהצהרת החברה לתקשורת. "אנחנו מדגישים שוב, כי ווסט הופיע ללא הודעה מוקדמת וללא הזמנה".
לפני יומיים, חברת הענק אדידס ניתקה את הקשרים עם ווסט בעקבות התבטאויתיו האנטישמיות אותם השמיע ברשתות החברתיות. אמירותיו עוררו ביקורת רבה, וחברת הספורט הגרמנית ביטלה את הקשרים העסקיים עם המעצב אחרי לחץ ציבורי מסיבי בעניין.
אדידס הודיעה כי תפסיק את הייצור של הבגדים מסדרת של ווסט, ולא תעביר לו תשלומים נוספים על מכירת הבגדים.
ווסט היה מעורב בשורה של תקלות עם מותגי ענק איתם הוא עובד בחודשים האחרונים, ורבים מהם ניתקו איתו את הקשר. השווי של שיתוף הפעולה בין ווסט לאדידס מוערך ב1.5 מיליארד דולר, ומשמעות ביטול החוזה הינה אבדן סטטוס המיליארדר של המעצב.
"אדידס לא תקבל אנטישמיות או כל סוג אחר של שיח שנאה" נמסר בהודעת החברה אחרי ניתוק הקשרים. "ההתבטאויות והפעולות האחרונות של קניה היו בלתי מקובלות, מסוכנות, ומפיצות שנאה, והן עומדות בניגוד מוחלט לערכי החברה של סובלנות, הכלה וכבוד הדדי".

הבוקר, קניה ווסט חזר לפרסם ברשתות החברתיות לאחר שחשבונו הושעה, ופרסם פוסט בחשבון האינסטגרם שלו שכותרתו: "נאום אהבה".
"איבדתי שני מיליארד דולר, ואני עדיין חי", כתב. "זה נאום אהבה. אלוהים עדיין אוהב אותנו. אני עדיין אוהב אתכם. כסף לא מגדיר אותי, האנשים הם מי שאני".
View this post on Instagram
מה דעתך בנושא?
3 תגובות
0 דיונים
מוני יקים אנטיציוני
היהודים האשכנאזים באמריקה הם גדולי האנטישמים .
21:55 02.11.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מוני יקים אנטיציוני
אין יותר גזענים אנטישמים וסותמי פיות מהיהודים האשכנאזים באמריקה.
21:54 02.11.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מוני יקים אנטיציוני
היהודים האשכנאזים באמריקה הם גדולי האנטישמים .
21:55 02.11.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מוני יקים אנטיציוני
אין יותר גזענים אנטישמים וסותמי פיות מהיהודים האשכנאזים באמריקה.
21:54 02.11.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
העובדות
היהודים בארצות הברית הם סמולנים פרוגרסיבים. ווסט תומך טראמפ ולכן סומן כאנטישמי.
07:21 30.10.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר