שר הביטחון בני גנץ קיים היום (שלישי) ביקור בחטמ״ר שומרון יחד עם מפקד אוגדת איו״ש, תא״ל אבי בלוט, ומח״ט שומרון אל״מ שמעון סיסו. בביקור גנץ קיים הערכת מצב מבצעית, זאת לאחר הפעילות הנרחבת של צה"ל בשכם נגד ארגון "גוב האריות".
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
״אני מגיע לכאן לאחר הערכת מצב שקיימתי הבוקר עם הרמטכ"ל, ראש השב"כ, מתאם פעולות הממשלה בשטחים, ופגישה עם מפקד האוגדה והמח"ט הגזרתי" אמר גנץ. "מעבר למעקב הצמוד שלי במהלך הלילה, באתי לקבל סקירה בלתי אמצעית על הביצוע בלילה ועל ההערכות להמשך הפעילות באיו"ש בכלל ובשומרון בפרט, שמטרתה להגן על אזרחי מדינת ישראל".
"מול התרעות, פיגועי ירי קשים, כוחות צה"ל, מג"ב, ושב"כ פועלים 24 שעות ביממה בכל מקום שיידרש. לא נשלים עם מציאות של טרור באף אחת מחזיתות הפעולה שלנו" הבהיר. "מי שינסה לפגוע באזרחי ישראל יסיים בכלא או בקבר. לא יהיו ערי מקלט לטרוריסטים, ואנחנו נהיה בכל מקום שיידרש בכדי למלא את משימתנו".
"אני מבקש להודות ולשבח באופן ספציפי את כוחות הימ"מ, צה"ל והשב"כ שביצעו הלילה פעילות נחושה, מדויקת, מממוקדת ומקצועית" הוסיף גנץ. "הפעילות שלנו נשענה על מודיעין מדויק, על מפקדים מנוסים ועל לוחמים נחושים. כשישבנו בימים האחרונים על התוכניות המבצעיות, לפני שאישרתי את הפעולה הלילה, ידעתי שיש על מי לסמוך, אנחנו פועלים באחריות, מקצועיות, היכן שנדרש, מתי שנדרש ובכל האמצעים שיידרשו".
לדבריו, "מה שמכתיב את השיקולים שלנו זה רק הצורך הביטחוני והמשימה הביטחונית, גם כעת פועלים לוחמי צה"ל, משמר הגבול וכלל כוחות הביטחון, כדי לסכל טרור בישובים ובתפר, כך הם פועלים לאורך כל גבולות מדינת ישראל ומעבר להם. כולנו מודים להם על כך ומגבים אותם".
"אני מבקש להדגיש, מדינת ישראל פועלת אך ורק מול טרוריסטים ולא כנגד האוכלוסייה הפלסטינית. מי שמביא לפגיעה בשגרת החיים של התושבים הפלסטינים הם מחוללי הטרור עצמם" ציין בסיכום. "מדינת ישראל מעוניינת בשקט וביציבות, ככל שהשליטה של הרשות הפלסטינית בשטחים שלהם תהיה טובה יותר, כך ייטב להם. לצד זאת, ובכל דרך ובכל מקום, אנחנו ערוכים לכל מה שיידרש על מנת להגן על אזרחי ישראל".
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים