12 ימים לבחירות: שר הביטחון ויו״ר המחנה הממלכתי, בני גנץ, מקיים בשעה זו (חמישי) מסיבת עיתונאים בכפר המכביה.

"לא תהיה אחדות עם נתניהו, אלא ממשלת בלהות", אמר.

 

הישיבה עם נתניהו

"בצד אתגרי הביטחון בכלל הזירות, יש לנו טרור שמאיים על חייהם של המתיישבים ביהודה ושומרון וכל אזרחי ישראל. חיילי צה"ל, שוטרי משטרת ישראל ומג"ב, ביחד עם שב"כ, יוצאים לילה לילה לפעולות נועזות בכדי למנוע אותו. הם עומדים בימים ובלילות בצירים, בצמתים, ובמעברים. אני גאה בהם, כולנו עומדים מאחוריהם. אנחנו נפעל בכל מקום שיידרש – בכל האמצעים שיידרשו, כדי לספק ביטחון לאזרחי ישראל", אמר על התקרית בו פגעו יהודים בחיילי צה"ל אמש.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

הפעילות אתמול ביו"ש. קרדיט: דובר צה"ל

גנץ לא חסך ביקורת כלפי נציגי הציונות הדתית: "בימים האחרונים, מתנהל מסע אלים של פוליטיקאים חסרי אחריות וחסרי ניסיון, ובראשם בן גביר וסמוטריץ', שבהתנהלותם והתנהגותם גורמים להצתת השטח, לעידוד בפועל של פשיעה לאומנית, לתקיפת חיילי צה"ל ואנשי משטרה וכוחות ביטחון, ולפגיעה ברכוש ובתושבים פלסטינים.

"כשתוקפים את חיילי צה"ל, אין 'אבל' או 'ולצד זאת'. יש תמרור עצור! מי שבהתנהלותו והתבטאותו מחבק את הפורעים, ובאותה היד מכה את חיילי צה"ל, פוגע בביטחון הלאומי.

עוד הוסיף ותקף: "הסיבה שהאנשים האלו עלולים להימצא בעמדות מפתח היא צרכיו המשפטיים של בנימין נתניהו. הוא נושא באחריות, הוא פועל להכנסתם לכנסת, הוא פעל לחיבורם הפוליטי, והוא ישא באחריות לתוצאות. אם הדמוקרטיה הישראלית ואתם תכריעו שבראשות ממשלת ישראל יעמוד נתניהו שתלוי באופן מלא בבן גביר, סמוטריץ' ושותפיהם – נכבד זאת. אני אכבד זאת.

סמוטריץ' ובן גביר (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)

לדבריו, "יש מפלגות מימין ומשמאל, שיש להן אינטרס לרמוז שאני אשב עם נתניהו, משום שהמחנה הממלכתי היא המפלגה היחידה שיכולה לפרק את גוש נתניהו, ולהקים ממשלה רחבה ויציבה. גם יאיר לפיד יודע שאין לו יכולת להרכיב ממשלה אחרי הבחירות".

נתניהו: לא אוותר על הציונות הדתית

נתניהו מצידו הקדים את תגובתו לנאום ואמר הערב בדימונה: "אנחנו צריכים להקים ממשלה לאומית. אני הולך להקים ממשלה לאומית – הליכוד, הציונות הדתית, ש״ס ויהדות התורה.

"גנץ זה שמאל, הוא רוצה בירה פלסטינית בירושלים, אני לא אקים איתו ממשלה. אני לא אוותר על הציונות הדתית בשביל לקבל איזו כתבה ב'הארץ'. אנחנו נקים רק ממשלת ימין".