מתכון לעוגת קראמבל תפוחים טבעונית.
מצרכים יבשים:
1.5 כוסות קמח כוסמין בהיר
1/2 כוס סוכר קנים
כפית סודה לשתיה
1.5 כפיות א.אפיה
קורט מלח
מצרכים רטובים:
גביע יוגורט בטעם טבעי טבעוני של תנובה
כף וחצי רסק תפוחים טבעי
5 כפות שמן קוקוס או שמן צמחי
כפית תמצית וניל
*כף חומץ+ רבע כוס חלב סויה (לא להחליף בחלב אחר)
לערבב יחד בקערה קטנה/כוס ולהשאיר בצד 3-5 דק׳
לקישוט:
2 תפוחים ירוקים קלופים
כף סוכר קוקוס/קנים
כפית קינמון

אופן ההכנה:
לערבב יבשים בנפרד ורטובים בנפרד למעט החומץ עם החלב.
לאחד את התערובות ורק אז להוסיף את החלב+חומץ ולערבב בעזרת מרית
במידה והתערובת יבשה ולא מתערבבת אחיד להוסיף עוד כף-2 כפות חלב בהדרגה. למזוג לתבנית את התערובת.
לקלף 2 תפוחים ירוקים ולגלען אותם ולפרוס לפרוסות דקות (לא מדיי).
להניח על הבלילה. לפזר בעזרת היד סוכר ולסנן את הקינמון מעל.
לאפות בתנור שחומם מראש על 170/180 ל30 דק׳ על טורבו ועוד 15 דק על מצב עליון ותחתון
אופציה שניה לקישוט:
קראמבל:
2 כפות קמח שקדים
כף סוכר קנים
כף חמאה טבעונית או שמן קוקוס במצב רך (לא נוזלי)
לערבב ולפורר בעזרת היד מעל הבלילה
להגיש עם גלידה וניל/סורבה קוקוס או קרם קוקוס
בתאבון!
המתכון באדיבות יעל אלעד מאמנת כושר ומתכונאית טבעונית.
ובאדיבות חברת אורגניקזון.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים