מתכון לעוגת קראמבל תפוחים טבעונית.

מצרכים יבשים:

1.5 כוסות קמח כוסמין בהיר
1/2 כוס סוכר קנים
כפית סודה לשתיה
1.5 כפיות א.אפיה
קורט מלח

מצרכים רטובים:

גביע יוגורט בטעם טבעי טבעוני של תנובה
כף וחצי רסק תפוחים טבעי
5 כפות שמן קוקוס או שמן צמחי
כפית תמצית וניל

*כף חומץ+ רבע כוס חלב סויה (לא להחליף בחלב אחר)

לערבב יחד בקערה קטנה/כוס ולהשאיר בצד 3-5 דק׳

לקישוט:

2 תפוחים ירוקים קלופים
כף סוכר קוקוס/קנים
כפית קינמון

(צילום: יעל אלעד)

אופן ההכנה:

לערבב יבשים בנפרד ורטובים בנפרד למעט החומץ עם החלב.

לאחד את התערובות ורק אז להוסיף את החלב+חומץ ולערבב בעזרת מרית

במידה והתערובת יבשה ולא מתערבבת אחיד להוסיף עוד כף-2 כפות חלב בהדרגה. למזוג לתבנית את התערובת.

לקלף 2 תפוחים ירוקים ולגלען אותם ולפרוס לפרוסות דקות (לא מדיי).

להניח על הבלילה. לפזר בעזרת היד סוכר ולסנן את הקינמון מעל.

לאפות בתנור שחומם מראש על 170/180 ל30 דק׳ על טורבו ועוד 15 דק על מצב עליון ותחתון

אופציה שניה לקישוט:

קראמבל:

2 כפות קמח שקדים

כף סוכר קנים

כף חמאה טבעונית או שמן קוקוס במצב רך (לא נוזלי)

לערבב  ולפורר בעזרת היד מעל הבלילה

להגיש עם גלידה וניל/סורבה קוקוס או קרם קוקוס

בתאבון!

המתכון באדיבות יעל אלעד מאמנת כושר ומתכונאית טבעונית.

ובאדיבות חברת אורגניקזון.