מחפשים לרדת במשקל ולא רוצים להתפשר על הטעם? שירן שלו מציעה קציצות הודו עשירות בטעם, עם שלל תבלינים ותפוח אדמה מגורד. מתכון לקציצות הודו ברוטב עגבניות.

מתכון לקציצות הודו ברוטב עגבניות – החומרים:

חצי קילו בשר הודו טחון טרי

תפוח אדמה בינוני

1 בצל גדול

מעט אבקת שום

כמון

פפריקה חריפה

מלח

ביצה אחת

חצי כוס פירורי לחם

להכנת רוטב העגבניות: 

4 עגבניות גדולות קצוצות דק

1 פלפל אדום קצוץ דק

3 שיני שום קצוצות דק

חצי בצל פרוס לפרוסות דקות

1 חבילת רסק עגבניות

זעתר טחון

מלח

מעט שמן זית

1 עלה דפנה

מתכון לקציצות הודו ברוטב עגבניות – אופן ההכנה:

תחילה מכינים את הקציצות: מגרדים דק את תפוחי האדמה והבצל, ומערבבים עם הבשר הטחון. מוסיפים את הביצה, הכמון, הפפריקה, אבקת השום, המלח ופירורי הלחם. מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.

בינתיים מטגנים את הבצל, השום, הפלפלים והעגבניות ומערבבים. מוסיפים את רסק העגבניות, חצי כוס מים, עלה דפנה וזעתר. מערבבים היטב ומבשלים כרבע שעה. מערבבים מדי פעם ומוודאים שהרוטב לא מצטמצם יתר על המידה. ניתן להוסיף מים במידת הצורך.

כשהרוטב סמיך ומבעבע, יוצרים כדורים מעיסת הבשר ומכניסים לסיר. מבשלים כ-40 דקות. ניתן להגיש לצד פסטה.