אומנם ראש השנה עבר, אבל אין זמן נכון להתפנק עם פאי תפוחים.
רכיבים:
לעוגת התפוחים:
2 משטחי בצק פריך מצונן ומרודד
1 ק"ג תפוחי גרני סמית
125 גרם סוכר
3 כפות קמח תירס
1 כפית קינמון טחון
½ לימון
25 גרם שמן קוקוס/ חמאה
לקישוט:
1 ביצה
סוכר
גלידת וניל
הכנה:
קולפים את התפוחים וחותכים אותם לקוביות גדולות. מניחים בקערה ויוצקים את מיץ הלימון, הסוכר והקינמון, מערבבים ומשאירים לספיגת הטעמים במשך 30 דקות.
לאחר מיכן, מסננים את המיץ ומוסיפים לתפוחים את שמן הקוקוס/ החמאה המומסת וקמח התירס ומערבבים.
מרדדים עלה של בצק, מניחים על תבנית פאי משומנת, מרפדים את הבצק היטב לדפנות התבנית עם הידיים ויוצקים את תערובת התפוחים על המאפה.
מניחים את דסקית הבצק השנייה על קרש חיתוך, מרדדים מעט עם מערוך, חותכים רצועות שוות ומניחים על גבי התפוחים בשתי וערב.
אוטמים בקצוות, מברישים בביצה טרופה ומפזרים סוכר מעל. אופים ב-180 מעלות למשך שעה ומגישים חם עם כדור גלידת וניל
המתכון באדיבות מותג מוצרי החשמל teka
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים