חוזרים לשגרה: מתכון למרק קטניות - סרוגים

חוזרים לשגרה: מתכון למרק קטניות

"אחרי החגים" הגיע וזה הזמן לחזור לשגרה. במיוחד לצורך כך סידרנו לכם מתכון למרק קטניות עשיר ובריא שמתאים בול לחורף שמתקרב אלינו

חדשות סרוגים
חוזרים לשגרה: מתכון למרק קטניות
  (צילום: שאטרסטוק)

מתכון למרק קטניות.

מצרכים:

1/3 כוס (70 גרם) קטניות שונות כגון עדשים אדומות או כתומות, שעועית יבשה מסוגים שונים, אפונה יבשה, גרגירי חומוס או לחלופין  200 גרם (1/4 שקית) שקית קטניות קפואות סנפרוסט

2 קישואים גדולים חתוכים לקוביות קטנות

גזר בינוני מגורד דק

כף שמן זית

מלח, פלפל שחור/לבן

פלח קטן של דלעת (300 גרם) חתוכה לקוביות קטנות

תבלינים נוספים לפי טעם כגון כמון טחון וכורכום (מתאים לעדשים), גרגירי כוסברה טחונה או כוסברה טריה קצוצה (חומוס), עלי סלרי קצוצים ופפריקה אדומה (שעועית לבנה)

1 בצל בינוני קצוץ דק

12 כוסות מים (2.5 ליטר)

אופן ההכנה:

לטגן את הבצל בכף שמן זית עד להזהבה, להוסיף את הירקות הקצוצים ולאדות כ- 10 דקות.

להוסיף את הקטניות ואת התבלינים חוץ מהמלח. להביא לרתיחה. להנמיך את האש  ולבשל על אש קטנה לפרק זמן המתאים לקטניות: עדשים ושעועית מש כשעה, שעועית יבשה לבנה או אדומה, אפונה יבשה וחומוס לכשעתיים.

בסוף הבישול מכבים את הגז ומוסיפים את המלח. הערה: מלח מעכב את בישול הקטניות ולכן רצוי להוסיפו בסוף.

בשימוש בקטניות קפואות במקום הקטניות היבשות זמן בישול המרק מתקצר לשעה בלבד לכל סוג של קטנייה.

באדיבות: חלי ממן , רשת תמיכה לאורח חיים בריא

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו