מבזקים
סרוגים

נשללו היתרי כניסה לבני משפחות מחבלים משכם

בתום הערכת מצב ביטחונית, הוחלט על שלילת היתרי הכניסה לישראל של 164 מבני משפחותיהם של מחבלים במרחב שכם. במתפ"ש הזהירו: "ידעו המחבלים שמסתתרים - דרך הטרור שבה הם בוחרים תשליך גם על בני משפחותיהם"

כ"א תשרי התשפ"ג
נשללו היתרי כניסה לבני משפחות מחבלים משכם

המתיחות נמשכת: בתום הערכת מצב ביטחונית שקיים שר הביטחון בני גנץ, הוחלט הבוקר (ראשון) על שלילת היתרי הכניסה לישראל של 164 מבני משפחותיהם של "גורמי טרור" במרחב העיר שכם. המהלך נועד לאותת לחברי ארגון הטרור "גוב האריות" בשכם, אשר רובם ידועים למערכת הביטחון בארץ.

ישראלי שנכנס לקלקיליה נשדד ורכבו נגנב
ישראלי שנכנס לקלקיליה נשדד ורכבו נגנבצילום: ישראלי שנכנס לקלקיליה נשדד ורכבו נגנב

מתאם פעולות הממשלה בשטחים, אלוף רסאן עליאן, אמר כי "מערכת הביטחון פועלת בכל האמצעים העומדים לרשותה לסיכול הטרור ביהודה ושומרון. ידעו המחבלים שמסתתרים בלב האוכלוסיה האזרחית בשכם – שזהותם מוכרת היטב למערכת הביטחון ודרך הטרור שבה הם בוחרים תשליך גם על בני משפחותיהם, שלא יוכלו להמשיך ולהתפרנס בישראל".

לפי נתוני צה"ל, בשנה האחרונה נמנעה כניסתם לישראל של למעלה מ-2,500 קרובי משפחה של מחבלים פלסטינים שביצעו פיגועי טרור נגד אזרחי ישראל.

 

גל טרור היתרי כניסה שכם