מבזקים
סרוגים

גנץ: "אף אחד לא קושר את ידי הלוחמים"

גנץ קורא לגורמים במערכת הפוליטית להפסיק לפקפק בהוראות הפתיחה באש: "בנושא נהלי הפתיחה באש, הנקבעים אך ורק על ידי הרמטכ"ל והמפקדים, וללא כל מעורבות פוליטית"

כ' תשרי התשפ"ג
גנץ: "אף אחד לא קושר את ידי הלוחמים"
גנץ: "אף אחד לא קושר את ידי הלוחמים" צילום: צילום: אוליבייה פיטוסי, פלאש 90

שר הביטחון בני גנץ תוקף את השיח על הוראות הפתיחה באש, וטוען כי ללוחמים יש את חופש הפעולה הנחוץ להם.

"אנחנו נמצאים במצב רגיש ביטחונית, שמצריך אחריות גם מנבחרי הציבור בהתבטאויותיהם – כך בנושא נהלי הפתיחה באש, הנקבעים אך ורק על ידי הרמטכ"ל והמפקדים וללא כל מעורבות פוליטית, וכך גם לגבי חוות הדעת הביטחוניות בנושא הסכם המים הכלכליים עם לבנון", כתב גנץ.

סקר: שקד מטפסת; גנץ וסער צוללים; הימין מתקרב
סקר: שקד מטפסת; גנץ וסער צוללים; הימין מתקרבצילום: סקר: שקד מטפסת; גנץ וסער צוללים; הימין מתקרב

"אף אחד לא קושר את ידי הלוחמים, ואף אחד לא מאשר ירי המנוגד לטוהר הנשק. מול מציאות מורכבת בשטח – יש למפקדי וחיילי צה"ל ולכלל כוחות הביטחון גיבוי מלא לבצע את משימתם, ולספק ביטחון לאזרחי ישראל בנחישות ובמקצועיות".

כזכור, בחמישי האחרון אמר ח"כ איתמר בן גביר כי "מחבל ערבי מיידה אבנים לעבר יהודים. במקום לירות או לעצור אותו, השוטר מסתפק בלדחוף אותו אחרונה. הגיע הזמן לתת גב לשוטרים שלנו לכסח את האויב. הממשלה הזו כובלת את ידי השוטרים ומסכנת אותם ואת אזרחי המדינה".

 

איתמר בן גביר גל טרור גני גנץ הוראות הפתיחה באש