מבזקים
סרוגים

דיווח: ישראל מספקת לאוקראינה מידע מודיעיני

הניו יורק טיימס ציטט גורם ישראלי בכיר שטען כי ישראל מספקת מידע מודיעיני על מל"טים מתוצרת איראן • בנוסף, חברה ישראלית מספקת לאוקראינה צילומי לוויין מודיעיניים

י"ח תשרי התשפ"ג
דיווח: ישראל מספקת לאוקראינה מידע מודיעיני
דיווח: ישראל מספקת לאוקראינה מידע מודיעיני צילום: (צילום: The Presidential Office of Ukraine / president.gov.ua)

ב"ניו יורק טיימס" דווח אמש (רביעי) כי ישראל מספקת לאוקראינה מידע מודיעיני על המל"טים האיראניים שבהם רוסיה משתמשת בשדה הקרב, כך לפי גורם ישראלי בכיר.

הנקמה של פוטין: מתקפת טילים רוסית על אוקראינה
הנקמה של פוטין: מתקפת טילים רוסית על אוקראינהצילום: הנקמה של פוטין: מתקפת טילים רוסית על אוקראינה

הרקע לכך הוא הפצרותיה של אוקראינה לספק לה מערכות הגנה מתקדמות במדינות המערב.

בנוסף, בכיר במשרדו של הנשיא זלנסקי הודיע כי רוסיה תקפה באמצעות המל"טים שלה מתקני תשתית מרכזיים בקייב וכתוצאה מכך נגרם נזק רב.

כידוע, אוקראינה ביקשה מישראל סיוע בדמות אספקת מערכות הגנה אווירית, לאור ההצלחות השונות של כיפת ברזל ומערכות ההגנה הנוספות, אך ישראל סירבה – בגלל הנוכחות הצבאית הרוסית בסוריה.

עם זאת, הגורם הישראלי הבכיר טען כי ישראל אכן מסייעת לאוקראינה בכך שהיא משתפת במידע מודיעיני על מל"טים מתוצרת איראנית, שהועברו לרוסיה ונכנסו לשימוש במלחמה לפני כ-3 חודשים.

במקביל, באוקראינה דווח על "מבול של תקיפות רוסיות". סגן ראש הלשכה של הנשיא זלנסקי, קירילו טימושנקו, סיפר כי מתקני תשתית מרכזיים ספגו נזק רב כתוצאה מתקיפות המל"טים של רוסיה.

מכה נוספת לפוטין: צבא אוקראינה מתקדם בחרסון
מכה נוספת לפוטין: צבא אוקראינה מתקדם בחרסוןצילום: מכה נוספת לפוטין: צבא אוקראינה מתקדם בחרסון

למרות זאת, רבים מהמל"טים התוקפים שהועברו לרוסיה חווים תקלות גדולות – וקיים ספק אם הם אכן צפויים להוות את "שובר השוויון" שהם יועדו להיות במלחמה, כך על פי המודיעין שהתקבל בארה"ב.

כלי הנשק המתקדמים הללו, שעל פי הדיווחים רוסיה רכשה מאות מהם, נועדו להביא לשינוי משמעותי בתמונת המלחמה באוקראינה, אך מנגד בארה"ב מעריכים כי המצב רחוק מכך.

דיווחי המודיעין מלמדים כי ברבים מכלי הטיס התגלו בעיות טכניות שעשויות להשפיע על ביצועיהם. בבדיקות ראשוניות שנערכו בכלים ברוסיה – רבים מהם חוו כשלים של ממש, כך דווח במספר כלי תקשורת אמריקניים וביניהם בוושינגטון פוסט.

אוקראינה ניו יורק טיימס רוסיה