מבזקים
סרוגים

עמית סגל: "זה נראה כמו אובדן שליטה"

אירועי הערב בירושלים עוררו אצל מספר אנשי תקשורת זכרונות מהתקופה בה החל מבצע שומר החומות: "‏זה מגיע לשלב בו אזרחים יורדים להגן על עצמם"

י"ח תשרי התשפ"ג
עמית סגל: "זה נראה כמו אובדן שליטה"

העימותים הערב בירושלים ואיבוד השליטה של כוחות הבטחון על הפורעים הערבים, עוררו תגובות ממספר אנשי תקשורת שמבהירים כי האירועים מזכירים להם את תקופת טרום מבצע 'שומר החומות'.

https://www.srugim.co.il/719566-%d7%90%d7%99%d7%91%d7%95%d7%93-%d7%a9%d7%9c%d7%99%d7%98%d7%94-%d7%91%d7%99-%d7%9d-%d7%a9%d7%95%d7%98%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%a4%d7%a6%d7%95%d7%a2%d7%99%d7%9d-%d7%94%d7%a6%d7%aa%d7%95%d7%aa-%d7%95

העיתונאי שירית אביטן, התייחסה למצב בירושלים וכתבה: "המצב הביטחוני בירושלים מבהיל". עמית סגל הוסיף: "נראה כמו אובדן שליטה של כוחות הביטחון הערב בירושלים".

סגל עקץ וכתב: עמית סגל: ‏"לאחר שהוסדרה בשעה טובה סוגיית המים הטריטוריאליים, ייתכן שהגיעה העת גם לשקול את החלת הריבונות על ירושלים".

עורך האתר 'הקול היהודי' אלחנן גרונר, עדכן: "מספר שוטרים פצועים בהתקפות הערביות במזרח ירושלים. מה שקורה הערב – כמה רמות מעל מה שראינו, כולל ירי חי על שוטרים. מתקפות בקבוקי תבערה וזיקוקים בהמון מוקדים ובצירים מרכזיים".

מצבו של הפצוע מהפיגוע בשועפט ממשיך להיות קשה
מצבו של הפצוע מהפיגוע בשועפט ממשיך להיות קשהצילום: מצבו של הפצוע מהפיגוע בשועפט ממשיך להיות קשה

שרה העצני כהן התייחסה אף היא לנעשה בבירה וכתבה: "‏ירושלים בוערת כבר מאז ראש השנה, אבל מה שהולך הערב זה מתחיל להזכיר את מאי 2021. כולל ירי חי, זיקוקים בכינון ישיר, ניסיונות לינץ', בקת"בים. שכונות במצור וחלק הונחו לא לחזור הביתה. מג"ב והמשטרה לא משתלטים, או שמא לא נותנים להם להשתלט. ‏זה מגיע לשלב בו אזרחים יורדים להגן על עצמם".

ירון אברהם הגיב וכתב: "אם רכב ישראלי לא יכול לנסוע בבית חנינה, חצי דקה מפסגת זאב – מבלי להירגם באבנים – מצבנו גרוע ביותר. זו המשמעות של ריבונות. איך אומר הוגו בערוץ הילדים? הלו, להתעורר שם".

יו"ר ש"ס אריה דרעי, אמר: "מחבלים ערבים זבי חוטם מטילים את אימתם על יהודים בבירת העם היהודי קורא לשר לבט"פ, הפסק להפקיר את חיי אזרחי ישראל".

=======

אנחנו עושים מאמץ גדול לאתר את בעלי הזכויות בצילומים. השימוש ביצירות שבעל הזכויות בהן אינו ידוע או לא אותר נעשה לפי סעיף 27א' ל"חוק זכויות יוצרים". אם זיהיתם צילום ואתם בעלי הזכויות בו, יש לפנות ל srugim@srugim.co.il

הפרות סדר ירושלים מחבלים עמית סגל שירית אביטן-כהן