מבזקים
סרוגים
גל טרור

ההרוג בפיגוע בשבי שומרון: סמ"ר עידו ברוך, בן 21 מגדרה

סמל ראשון עידו ברוך, בן 21 מגדרה ולוחם בסיירת גבעתי, הוא ההרוג בפיגוע הירי סמוך לשבי שומרון. על פי התחקיר הראשוני, המחבל ירה לעברו מטווח קרוב בזמן שאיבטח צעדה לסבסטיה

ט"ז תשרי התשפ"ג
ההרוג בפיגוע בשבי שומרון: סמ"ר עידו ברוך, בן 21 מגדרה
ההרוג בפיגוע בשבי שומרון: סמ"ר עידו ברוך, בן 21 מגדרה צילום: סמל ראשון עידו ברוך ז"ל (קרדיט: דובר צה"ל)

סמל ראשון עידו ברוך ז"ל, הוא הלוחם שנהרג היום (שלישי) בפיגוע הירי סמוך ליישוב שבי שומרון – כך הותר לפרסום לפני זמן קצר. 

סמ"ר עידו ברוך ז"ל בן 21 מגדרה, היה לוחם בסיירת גבעתי. "צה"ל משתתף בצער המשפחה וימשיך ללוותה" נמסר מדובר צה"ל.

גנץ: "הפעולות מול הטרור יימשכו ויתעצמו"
גנץ: צילום: גנץ:

ברוך איבטח את הצעדה לסבסטיה שהתקיימה היום לרגל חול המועד, נורה על ידי מחבל מטווח קצר ונפגע בפלג גופו העליון. בתחילה מצבו הוגדר קל עד בינוני, אולם לאחר מכן נרשמה הידרדרות במצבו ובהמשך מותו נקבע בבית החולים.

כוחות צהצילום: כוחות צה
כוחות צה"ל בזירת הפיגוע (צילום: Nasser Ishtayeh/Flash90)
(צילום: Nasser Ishtayeh/Flash90)

התארגנות הטרור "גוב האריות", שאחראית לרוב אירועי הטרור לאחרונה, לקחה אחריות על פיגוע הירי. בצה"ל פתחו בסריקות אחר המחבל, שנמלט לאחר הירי ברכב. בין השאר נערכות סריקות בכפר נאקורה ובכפר דיר א-שרף והוצבו מחסומים. 

מתחקיר ראשוני של הפיגוע עולה כי כוח של לוחמים ששהו בסמוך, לא השיב באש לעבר המחבל. התנהלות הכוח נבדקת על ידי צה"ל. עוד עולה מתחקיר הפיגוע, כי המחבל נסע במהירות ברכבו, והירי – מנשק אוטומטי – בוצע מטווח קצר מאוד לעבר ישראלים שהיו בציר. בסריקות של צה"ל נמצאו במקום מספר תרמילים של כדורי 9 מ"מ.

בושה: מתן כהנא פרסם את שם ההרוג ללא אישור צה"ל
בושה: מתן כהנא פרסם את שם ההרוג ללא אישור צהצילום: בושה: מתן כהנא פרסם את שם ההרוג ללא אישור צה
לוחם צה"ל עידו ברוך פיגוע ירי שבי שומרון