מבזקים
סרוגים

בגלל ציוץ בטוויטר: רוסיה נגד העיתונאי דב גיל-הר

ברוסיה זעמו על ציוץ בטוויטר של עיתונאי כאן חדשות דוב גילהר, בו הגדיר את פיצוץ הגשר בקרים כמתנת יום הולדת לפוטין. ”לא מקובל לחלוטין” צייצו בשגרירות רוסיה בישראל, והודיעו כי ישלחו מכתב בנושא לערוץ

י"ד תשרי התשפ"ג
בגלל ציוץ בטוויטר: רוסיה נגד העיתונאי דב גיל-הר

חשבון הטוויטר של שגרירות רוסיה בישראל תקף בציוץ בטוויטר את העיתונאי דב גיל-הר מתאגיד השידור כאן, בעקבות ציוץ על פיצוץ הגשר בקרים.

בציוץ של גיל-הר שהרגיז את הרוסים נאמר: ”מתנת יום הולדת, באיחור של יום, הגיעה ארוזה במשאית. כבוד לנהג שהקריב קרוב לוודאי את חייו. יום הולדת שמח ולדימיר”.

פיצוץ הגשר בקרים

בתגובה לציוץ כתבו הרוסים: ”הצהרות כאלו של מגיש בכיר בטלוויזיה הממלכתית אינן מקובלות לחלוטין”. שגרירות רוסיה הוסיפה וכתבה כי תשלח מכתב רשמי בנושא להנהלת תאגיד השידור כאן.

גיל-הר הגיב לרוסים וכתב: "מקומן של דיקטטורות הוא במוזיאונים. גם זו שלכם. ואגב – אתם יכולים לקבל את הספוטניק V שלכם בחזרה”.

כזכור, במהלך סוף השבוע פוצץ הגשר שחיבר בין רוסיה לאי קרים, עד כה קייב לא לקחה אחריות בצורה רשמית למעשה, אולם ברשת נפוצו תגובות רבות שראו בכך ”מתנת יום הולדת” לנשיא הרוסי פוטין.

בין השאר, ראש המועצה לביטחון לאומי של אוקראינה צייץ בטוויטר סרטון של הפיצוץ לצד שיר יום הולדת שהקדיש לפוטין.

דב גיל הר ולדימיר פוטין כאן חדשות רוסיה