מבזקים
סרוגים

לבנון העבירה תיקונים להסכם הגז: "לא נשלם סנט"

בלבנון מסרו את תגובת המדינה לטיוטת ההסכם על הגבול הימי עם ישראל, וטענו כי "הוכנסו תיקונים" מצידם. עוד הכחישו את הדיווחים לפיהם ישראל תקבל רווחים מהגז הלבנוני: "לא נשלם אפילו סנט אחד"

אוריאל בארי | חדשות סרוגים
י' תשרי התשפ"ג
לבנון העבירה תיקונים להסכם הגז: "לא נשלם סנט"
לבנון העבירה תיקונים להסכם הגז: "לא נשלם סנט" צילום: אסדת הגז "כריש" (צילום: אנרג'יאן)

בלבנון מסרו היום (רביעי) את תגובת המדינה הרשמית לטיוטת ההסכם לקביעת הגבול הימי עם ישראל, וטענו כי "הוכנסו תיקונים" להסכם המתגבש. בלבנון טענו כי הם לא חושבים שהתיקונים אמורים לסכל את העסקה מול ישראל – אך לפי הדיווחים בתקשורת, ייתכן שעדיין יש מחלוקות סביב רווחי הגז.

"לא נתפשר על האינטרסים הביטחוניים והכלכליים"

סגן יו"ר הפרלמנט הלבנוני, אליאס אבו סעב, אמר כי "מבחינתנו סיימנו לנהל משא ומתן" – זאת למרות שבלבנון לא אישרו את נוסח הטיוטה עדיין. לטענתו, "טיוטת ההסכם נוסחה תוך חשיבה מחוץ לקופסה. התחלנו לעסוק בנושא כסוגיה עסקית".

עוד הכחיש את הטענה של ראש הממשלה יאיר לפיד, לפיה ישראל תקבל חלק מהתמלוגים מהגז שיופק ממאגר קאנא – אשר נמצא ברובו במים הטריטוריאליים של לבנון. לטענת אבו סעב, "לבנון לא תשלם לישראל אפילו סנט אחד".

כזכור, אמש דווח על תגברות התנגדות בצד הלבנוני לכמה מהסעיפים בטיוטת ההסכם עם ישראל. בתחילת השבוע קיימו נשיא לבנון מישל עוון, ראש הממשלה נג'יב מיקאתי ויו"ר הפרלמנט נביה ברי התייעצויות, ובסיומן השלושה גיבשו שורה של הערות לטיוטת ההסכם.

בין היתר דווח בעיתון "אל-אח'בר" על התנגדות לסעיף בהסכם שמאפשר זכות "וטו" לישראל על תחילת חיפושי הגז בשטח המחלוקת והתנגדות להכרה ב"קו המצופים" כגבול בין לאומי. עוד נטען כי הלבנונים מסרבים לקיים טקס משותף עם גורמים ישראליים בו יחתמו על ההסכם – במידה ושני הצדדים יגיעו להסכמות.

הסכם הגז הסכם ימי לבנון