ברקע ההצהרות של שרת התחבורה מרב מיכאלי על קידום הפעלת הרכבת הקלה בשבת, יו"ר מרצ זהבה גלאון מודה שעל מנת להרכיב ממשלה עם החרדים, הם יצטרכו להתפשר בסוגייה הזאת.

במהלך כנס בחירות של המכון הישראלי לדמוקרטיה ובית יגאל אלון, אמרה גלאון: "אני לא פוסלת את המפלגות החרדיות, ולא אתנגד לממשלה עמם"

"אני מקווה שנוכל להיות שותפים לממשלה הבאה, ואני מבינה שלא אוכל לצאת עם כל תאוותי בידי. כשנכנסו לממשלה ידענו שיש דברים שנצטרך להתפשר עליהם, כי זו ממשלה עם אנשי מרכז וימין לייט. יכול להיות שבנושא האזרחי, בסוגיות דת ומדינה, נצטרך לשמור על הסטטוס קוו, אני לא אוהבת את זה אבל יש דברים שנצטרך לשמור עליהם כדי להרכיב ממשלה".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

מתוך כנס המכון הישראלי לדמוקרטיה

"מיליוני ישראלים מחכים לאופק מדיני"

בנושא המדיני אמרה יו"ר מרצ: "חזון שתי המדינות צריך להפוך מחלום למציאות וזה תלוי באומץ מנהיגותי מהצד שלנו. לפיד צריך להיפגש עם אבו מאזן לא רק לצרכי הרגעת המציאות המדרדרת בשטחים, אלא כדי לפתוח בדיאלוג מולו כפרטנר פוליטי. מיליוני ישראלים מחכים לאופק מדיני זה מה שיביא לביטחון ארוך טווח לישראל."

גלאון המשיכה ותקפה את מפלגות הימין: "מבחינת ריסוק מוסדות השלטון לא מדובר על שוליים. סמוטריץ' ובן גביר רוצים עליונות יהודית. יש גם ערבים במדינת ישראל. הם לא אוויר, ולא הולכים להתאדות. מי שלא רוצה את בן גביר, צריך להצביע לממשלה של הגוש הדמוקרטי".