בהנהלת קבר יוסף הודיעו כי הכניסה למתחם תיאסר למתפללים החל מהערב (חמישי) עד להודעה חדשה. ההחלטה על סגירת הקבר בשכם מגיעה בהוראת שר הביטחון בני גנץ, זאת על רקע המתיחות הביטחונית באזור.

למרות ההודעה, גורם בצה"ל אמר לסרוגים כי "אין הפסקה של עליות באופן קבוע, אלא רק דחו את אחת הכניסות הקרובות למועד אחר".

לפי הדיווח בכאן 11, במערכת הביטחונית חוששים לחיי המתפללים בקבר יוסף, בעיקר במהלך החגים. עוד דווח כי בצה"ל ינסו לצמצם את הפעילות בשכם, זאת  כדי לאפשר למנגנוני הביטחון הפלסטיניים לפעול עצמאית – אך עדיין ייכנסו לכל מקום לביצוע מעצרים.

כזכור, בשבועות האחרונים דווח על סדרה של אירועים ביטחוניים ברחבי יהודה ושומרון בכלל ובאזור שכם בפרט. בתחילת השבוע דווח כי לוחמי סיירת גולני חיסלו חוליית טרור שהייתה בדרכה לבצע פיגוע ירי, זאת בתום מארב מוצלח שבו הם פתחו בירי לעבר המחבלים שנסעו על אופנועים ורכבים.

בנוסף, בשבוע שעבר מנגנוני הביטחון של הרשות הפלסטינית עצרו את בכיר החמאס מוסעב אשתיה, שנחשב כאחד מבכירי הזרוע הצבאית של ארגון הטרור בשכם. מעצרו הוביל לפריצת עימותים אלימים בין כוחות הביטחון לפלגים החמושים בשכם, במהלכם נרשמו חילופי אש רבים.