ההוריקן "איאן" היכה הלילה קשות במדינת פלורידה בארה"ב עם רוחות כבדות, גשמים קשים ועלייה מאסיבית בגובה המים. בכך הפך ההוריקן לאחת הסופות החזקות בארה"ב בשנים האחרונות.

"איאן" התחזק ופגע לבסוף בחופי המדינה בקטגוריה 4, לאחר שהחל כקטגוריה 3. בשלב זה ההוריקן נע בעוצמה של 241 ק"מ לשעה והפך את החופים הציוריים של פלורידה לאזור אסון.

סרטונים שהתפרסמו בטלוויזיה המקומית וברשתות החברתיות הראו מכוניות נשטפות בשטפונות, כאשר גובה המים הגיע כמעט עד גגות הבתים.

על פי התחזית, כ-76 סנטימטרים של גשם צפויים לרדת על חלקים ממרכז פלורידה בעוד הסופה תמשיך למרכז היבשת. כמעט 2 מיליון בתים ועסקים ברחבי המדינה נשארו ללא חשמל.

"הסופה פוגעת קשות במדינת פלורידה", אמר המושל רון דה-סנטיס, שביקש מהנשיא ג'ו ביידן לאשר סיוע פדרלי נרחב על מנת להתמודד עם הסופה.

רשויות הגבול בארה"ב עדכנו כי 20 מהגרים קובנים נעדרים לאחר שהסירה שלהם טבעה לחופי פלורידה. כמו כן, כמות לא ברורה של אזרחים נמצאים באזורים בעלי סכנה גדולה וזקוקים לסיוע לאחר שלא הקשיבו להוראות הפינוי מוקדם יותר אתמול, כך הודיע המושל.

ההוריקן יגיע לשיא שמגיע כמעט לרמה של קטגוריה 5, הרמה הגבוהה ביותר.