מבזקים
סרוגים
לקראת הדיון בכנסת

"משחק מכור": הימין מתרץ למה לא לפסול את הערבים

בניגוד למערכות בחירות קודמות, מסתמן שחברי הכנסת של הימין לא יצביעו בעד פסילת המפלגות הערביות. לדבריהם בג"ץ גם ככה יהפוך את ההחלטה, וזה עלול לעורר את השטח הערבי

ג' תשרי התשפ"ג
"משחק מכור": הימין מתרץ למה לא לפסול את הערבים
"משחק מכור": הימין מתרץ למה לא לפסול את הערבים צילום: צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

לקראת הדיון מחר (חמישי) בוועדת הבחירות המרכזית בנודע לפסילת חלק מהמפלגות הערביות, מתברר שדווקא הח"כים של הימין מתכננים לא להצביע בסוגייה וככל הנראה להעניק הכשר לבל"ד ורע"מ להתמודד לכנסת.

גורמים במפלגות הימין אמרו לסרוגים שככל הנראה הם לא ישתתפו בהצבעה במליאת הוועדה, שמורכבת מנציגי הסיעות בכנסת היוצאת.

לדבריהם "המטרה היא להלך בין הטיפות כדי לא להעיר את השטח של המגזר הערבי, שעלול להעלות את אחוזי ההצבעה שנמצאים עכשיו בשפל". ההנחה היא שדיון בנושא והצבעה נגד ריצה שלהם, רק ידליק את המצביעים שירגישו "נרדפים".

משפחות שכולות נגד ראשי הימין: "מסייעים לרע"מ"
משפחות שכולות נגד ראשי הימין: צילום: משפחות שכולות נגד ראשי הימין:

אותם גורמים מציינים שבכל מקרה, בית המשפט העליון היה הופך את ההחלטה ומאפשר למפלגות בל"ד ורע"מ להתמודד, כך שהמטרה לא הייתה מושגת ומביאה ככל הנראה לתוצאה ההפוכה.

יו"ר בל"ד סאמי אבו שחאדה (צילום: מרים אלסטר\ פלאש90)

"כולם שם נגד מדינת ישראל"

גם ח"כ איתמר בן גביר, יו"ר עוצמה יהודית, התייחס באולפן סרוגים לנושא וטען שלראשונה לא יבקש להביא לפסילה כי ממילא זה "משחק מכור" לשיטתו: "בסוף זה מגיע לביהמ"ש העליון והוא פעם אחר פעם מכשיר אותם".

לדבריו הוא גם לא מבדיל בין אף אחת מהמפלגות הערביות: "במדינה נורמלית כולם שם היו נפסלים, כולל רע"מ, כולם שם נגד מדינת ישראל".

איתמר בן גביר בחירות 2022 בל"ד ועדת הבחירות המרכזית רע"מ