כלי תקשורת באוקראינה דיווחו היום (שלישי) כי הכוחות הרוסים שיגרו בכוונה לפחות 10 מל"טים מתאבדים איראניים מדגם "שאהד-136" מעל העיר, במטרה לפגוע בישראלים ששוהים בעיר.
על פי הדיווח האוקראיני, במהלך הימים האחרונים הפילו כוחות הצבא המקומיים יותר מעשרה מל"טים, חלקם שוגרו משטח חצי האי קרים וכוונו לאומן.
ככל הנראה, הרוסים רצו להתמקד באתרים דתיים חסידיים עם קהל רב. גורם ביטחוני אוקראיני אמר לאתר החדשות "באבל" כי "פעולות טרור מתוכננות נגד אזרחים ישראלים הם אחד התנאים להעברת רחפנים של איראן לרוסיה. כידוע, זו לא הדוגמה הראשונה לשיתוף פעולה בין שתי המדינות. לפני זמן לא רב הופל מטוס אזרחי אוקראיני באיראן, כנראה בטעות. אבל אפשר לראות את האינטרסים של הקרמלין מאחורי המקרה הזה".
בנוסף לכך, אתמול דווח כי שלושה מל"טים מתאבדים איראניים הופלו על ידי ההגנה האווירית האוקראינית בסמוך לעיר אודסה.
עסקת המל"טים האיראנית-רוסית דרדרה את יחסי טהרן-קייב, כאשר השבוע הודיעו באוקראינה כי יצמצמו את הקשרים עם איראן, בטענה כי "טהרן מספקת לצבא הרוסי מל"טים", כאשר נשיא אוקראינה זלנסקי, הגדיר את המהלך כ"שיתוף פעולה עם הרוע".
כל זאת כזכור מגיע אחרי שבישראל ובאוקראינה הזהירו שוב ושוב שלא להגיע לאומן במהלך החגים. באזהרת משרד החוץ הישראלי נאמר לישראלי כי יש "להימנע באופן גורף מלהגיע לשטחי אוקראינה, כולל העיר אומן וסביבותיה. המצב הביטחוני הנפיץ כולל סכנת הפצצות מהאוויר או ירי רקטות גם על ישובים ושטחים אזרחיים, כולל במרכז ובמערב המדינה, ומהווים סכנת חיים ממשית ומידית".
כמו כן, פרסם משרד החוץ האוקראיני הודעה המבקשת שלא להגיע השנה לאומן בשל מצב המלחמה והקושי לממש אחריותם לביטחון ובטיחות המתפללים.
ראש הממשלה יאיר לפיד הזהיר גם הוא את אזרחי ישראל שלא לטוס לאומן בראש השנה. במהלך שיחה עם נשיא אוקראינה ולדימיר זלנסקי לרגל יום העצמאות ה-31 למדינה, קרא לפיד לאזרחי ישראל שלא להגיע לעיר אומן בחגי תשרי לאור סכנת החיים הממשית בכניסה לאזור הלחימה.

מה דעתך בנושא?
14 תגובות
1 דיונים
דוד
שקרנים
14:29 28.09.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ישראל
סיפורי אלף לילה ולילה לא היה ולא ניברא
11:53 28.09.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אלי
מרגיש לי פייק
11:41 28.09.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דין דין
לכן ישראל לא הכירה בסיפוח המחוזות. פיצוץ ביחסים.
11:26 28.09.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רונן
1. מציע לשלוח לאומן דחוף מנחיתי מלטים (שיבוש תשדורות) לבדוק אותם . 2 לשלוח כיפת ברזל לאומן לשמור על חיי הישראלים. זו מצווה ששכרה בצידה.
10:32 28.09.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יוחנן המקלל
חבל שלא הרסו את אומן
09:53 28.09.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שקר אין לו רגליים
השקרים של השקרניקים.... הם מתפוצצים שאף אחד לא מאמין לתעמולה שלהם נגד חסידי ברסלב .. אז ממשיכים להמציא שקרים על מלטי"ם... חחח
08:45 28.09.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
Yo Mama
בדיוק כמו שנוסעים לתורכיה או מצריים
08:12 28.09.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דן
נו ? ניתנה מראש המלצה לאף אחד לא להגיע לשם זה היה צפוי ,כמו שצפוי שישראלים לא נשמעים להנחיות ואחר כך מיללים שהמדינה תעזור להם
07:58 28.09.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אילן סגול
גם החללית שנסעה לפגוע במטאור עברה מעל אומן והורדתי אותה עם רוגטקה ננח שנה טובה
07:40 28.09.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר