רובכם נחשפתם מן הסתם לפעילות של קרן "אחד לאחד", המסייעת בתמיכה חודשית קבועה לאברכים מצטיינים שלומדים במוסדות תורניים לאומיים ברחבי הארץ ועוזרת למשפחות אברכים נזקקות מהציבור הדתי לאומי. הקרן נוסדה ע"י הרב יצחק נריה, במטרה להצמיח גדולי תורה המחוברים לחזון הציוני ולאהבת ישראל. כעת יצאנו לשמוע מתורמים שהסכימו לחשוף את הזווית האישית שלהם, וכיצד הם רואים את פעילות הקרן.
שוחחנו עם שלומי טבח (47) מבאר גנים שנמנה גם הוא על ציבור התורמים לקרן ומסייע לעמותה בעזרה מקצועית בתפקידו כעורך דין וכרואה חשבון. טבח סיפר מהזווית שלו כבעל תשובה על החשיבות בהקמת דור של תלמידי חכמים שיוכלו להיות מקובלים על כלל המגזרים ובכך להשפיע ולקרב את גם את אלו שאינם שומרי תורה ומצוות, ושיהיו העתיד של גדולי תורה והמצפן הרוחני עבור החברה הישראלית.

שלומי מוסיף: "בעיני, ציבור לומדי התורה של הכיפות הסרוגות הוא חוד החנית של היהודי הארץ ישראלי והם מהווים למעשה את התגשמות דברי הנביאים. הסיוע שלי לקרן אינה צדקה גרידא אלא מהווה שותפות ותמיכה בתהליכי הגאולה בארץ ישראל".
שוחחנו גם עם אמוץ מילר (31) מכוכב השחר שבבנימין שמכיר היטב את פעילות הקרן, גם מהצד הנותן וגם מהצד המקבל. "עד לפני 3 חודשים הייתי אברך בתורה בציון שם למדתי במשך 8 שנים רצופות, כאשר מייד לאחר החתונה הפכתי לאברך במשרה מלאה" סיפר. "במהלך שנות האברכות נתמכתי בקביעות ע"י הקרן במלגות לחגים שהיו ממש אוויר לנשימה עבורי".

"בחודשים האחרונים התחלתי לעבוד במשרת סטודנט, שכידוע אינה מספיקה לפרנסה ברווח, אך עדיין אני מקפיד להיות שותף לקרן בהוראת קבע חודשית" הוסיף. "כמי שהיה אברך בעצמו אני יכול לספר על ההרגשה הנפלאה הזו בעת קבלת המלגה – שהיא הרבה מעבר לתמיכה הכספית גרידא והיא מהווה זריקת עידוד לאברכים שהתורה שייכת לכל עם ישראל שמוקיר ומחזק את ידיהם".
אמוץ מפתיע אותנו ומספר שגם בהיותו אברך הייתה לו הוראת קבע סמלית לקרן. לשאלתנו מדוע אברך שמקבל מהקרן מתאמץ לתרום לה בעצמו הוא מסביר: "הקרן הוקמה ע"י הרב נריה, שראה כי בשל העיסוק בחיי המעשה בקרב הציבור הדתי לאומי נזנח העניין החשוב של הקמת תלמידי חכמים מופלגים שיוכלו להורות ולהנהיג את כלל ישראל".

עוד הבהיר כי "בזכות הפעילות הברוכה של הקרן אנחנו רואים שיש פירות ויוצאים מהקרן מורי הוראה ותלמידי חכמים עבור כלל ישראל, כאלו שמעורים גם בחיי המעשה שיוכלו להשפיע על כלל ישראל וזאת מלבד העניין שאנו מגדלים ומגלים את התורה החדשה – תורת ארץ ישראל. אך מעבר לכל זה יש כאן אמירה שהציבור כולו שותף למאמץ לגדל את גדולי הדור, ושהציבור כולו מוקיר את המצוינים ללימוד תורה – כך שהם שליחי הציבור שלנו בתורה. לכן היה חשוב לי גם כאברך לתת משהו סמלי לבטא שאני חלק ושותף במיזם הגדול הזה".

לסיום משתף אותנו אמוץ שכאשר הסתיים קמפיין התרמת ההמונים הראשון לקרן, אמר לו הרב נריה שחשוב לו לדעת שמספר רב של תורמים השתתפו בקמפיין יותר מסכום הכסף שנאסף, ונימק שתמיד אפשר למצוא עשיר שייתן סכום גדול אבל כשציבור שלם משתתף זו הכרזה שהציבור כולו מבין את החשיבות של קיום התורה הציבורית.
בשיתוף אחד לאחד
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים