מבזקים
סרוגים

מוסי רז: "בל"ד היא תנועה לגיטימית; אין לפסול אותה"

לאחר שבמפלגת ישראל ביתנו הציעו בבקשת הפסילה שלהם ליו"ר בל"ד להתמודד בבחירות ברמאללה, ח"כ מוסי רז טוען כי בל"ד היא מפלגה לגיטימית ואין לפסול אותה

כ"ג אלול התשפ"ב
מוסי רז: "בל"ד היא תנועה לגיטימית; אין לפסול אותה"
מוסי רז: "בל"ד היא תנועה לגיטימית; אין לפסול אותה" צילום: (צילום: נועם ריבקין פנטון\ פלאש90)

חבר הכנסת מוסי רז ממפלגת מרצ צייץ הבוקר (שני) כי לטענתו אין לפסול את מפלגת בל"ד, כפי שמנסה לעשות מפלגת ישראל ביתנו.

חברי בל"ד מגישים את הרשימה (צילום: יונתן זינדל\ פלאש90)

"אין לפסול את בל"ד. מדובר בתנועה לגיטימית שאושרה כבר מספר פעמים בבית המשפט העליון". לדבריו, "על מפלגת העבודה להצטרף לעמדה הזו ולא להסתתר מאחורי יועצים משפטיים".

השרה מירב כהן: "מקווה שבל"ד ישארו מחוץ לכנסת"
השרה מירב כהן: צילום: השרה מירב כהן:

כזכור, השרה מירב כהן מיש עתיד ציינה שישיבה עם המשותפת לא על הפרק, והוסיפה: "אם מסתכלים על הדברים מלמעלה – רואים את בל"ד יוצאת מהפוליטיקה. אנחנו צריכים לשמוח שהצדדים הפחות קיצוניים ואלו שכן רוצים לחיות ביחד ולשתף פעולה – יתחזקו".

"סכנה קיומית למדינת ישראל"

בישראל ביתנו פנו ביום ראשון האחרון לוועדת הבחירות המרכזית בדרישה לפסול את יו"ר מפלגת בל"ד סאמי אבו שחאדה מהתמודדות בבחירות לכנסת ה-25.

"אבו שחאדה הוא סכנה קיומית למדינת ישראל, נעשה הכל על מנת שלא ישבו בכנסת אנשים שלא מכירים בכך שישראל היא מדינה יהודית ודמוקרטית ופועלים על מנת לשלול את סמלי המדינה", אמרה חברת הכנסת לימור מגן תל"ם. "אנחנו מציעים לו בחום להתמודד בבחירות ברמאללה".

בחירות 2022 בל"ד מוסי רז