בית החולים אסותא בראשון לציון הודיע היום (ראשון) כי בכוונתו לקדם את עניין הבדיקות הגנטיות לאחת המטופלות במחלקת ה-IVF, שלפי החשד אחד מעובריה הוחזר לרחמה של אישה אחרת. לצורך כך, בית החולים פנה אל בית המשפט כדי לקבל את האישור הנדרש לעריכת בדיקות גנטיות.

"בהמשך לצמצום רשימת 10 המטופלות, אשר לגביהן קיימת סבירות נמוכה להחלפת עובר, ההתמקדות בימים אלה נעשית במטופלת זו, אשר איננה בהריון" אמרו באסותא והסבירו כי "אנשי הצוות באסותא ראשון לציון מקיימים מאז היוודע האירוע קשר הן עם המטופלת שברחמה נמצא העובר, והן עם המטופלת שנמצאה בסיכון גבוה לקשר עם המקרה, לצורך המשך בדיקה ובירור"

אילוסטרציה (צילום: שאטרסטוק)

בבית החולים הסבירו כי נדרשים אישורים רפואיים בכדי להתקדם בהליך: "לצורך קבלת האישור הנדרש מבית המשפט, אסותא יזמה פנייה מיידית למשרד הבריאות לקבלת תמיכה וסיוע , על מנת שתהליכים אלה יבוצעו במהירות האפשרית."

עוד הסבירו שבשלב זה, בית החולים לא יקבל מטופלות חדשות ליחידת ה-IVF , ועדכנו בדבר את משרד הבריאות. אך הבהירו:  "מטופלות קיימות ממשיכות לקבל טיפול"

בבית החולים מציינים את אופן הטיפול בסוגיה הסבוכה: "כל הפעולות נעשות ברגישות, תוך הקפדה יתרה על חסיון רפואי" ומדווחים שמספר הפניות בנושא זה לבית החולים ירד בעקבות "העדכונים היזומים ברשתות ועדכוני התקשורת".

אילוסטרציה (צילום: שאטרסטוק)

"אסותא ראשון לציון מצרה על הדאגה והעומס הרגשי שנגרמו למטופלות בעקבות האירוע הנדיר ופועלת בכל הכוח עם כל המשאבים הנדרשים, על מנת להביא לסיום הבדיקות ולייצר וודאות ושקט לכלל המטופלות ונמשיך לעדכן בשקיפות לגבי הנעשה".