מבזקים
סרוגים

האיחוד האירופי: "לחקור את פשעי המלחמה של רוסיה"

לאחר חשיפת קברי האחים ההמוניים בעיר איזום, נשיאות האיחוד האירופי קראה להקים בית דין מיוחד שיחקור פשעי מלחמה שבוצעו על ידי רוסיה באוקראינה: "מתקפות מתועבות כאלה נגד אזרחים לא מתקבלות על הדעת"

אוריאל בארי | חדשות סרוגים
כ"ב אלול התשפ"ב
האיחוד האירופי: "לחקור את פשעי המלחמה של רוסיה"
האיחוד האירופי: "לחקור את פשעי המלחמה של רוסיה" צילום: נשיא אוקראנה ולדימיר זלנסקי (צילום: The Presidential Office of Ukraine / president.gov.ua)

זוועות פוטין: נשיאות האיחוד האירופי קראה היום (ראשון) להקים בית דין מיוחד אשר יחקור פשעי מלחמה שבוצעו על ידי רוסיה במלחמה באוקראינה. זאת בעקבות חשיפת קברי האחים בעיר איזום והעדויות על מעשי הזוועה שהתגלו שמה בשבוע שעבר.

"רוסיה הותירה קברי ענק של מאות אנשים שנורו ועברו עינויים. במאה ה-21, מתקפות מתועבות כאלה נגד אזרחים לא מתקבלות על הדעת כלל" אמר שר החוץ הצ'כי יאן ליפאבסקי, אשר משמש כנשיא האיחוד האירופי במסגרת הרוטציה בין המדינות החברות באיחוד. "אסור לנו לתת לזה לעבור מסדר היום".

"עלינו לפעול ולוודע שכל פושעי המלחמה יענשו בחומרה" הוסיף והבהיר. "אני קורא להקים בית דין בינלאומי מיוחד, אשר יפעל לחקור את פשעי התוקפנות הרוסית ויעמידו לדין את האחראים".

זוועות פוטין: מאות גופות בקבר אחים, חלקן כפותות
זוועות פוטין: מאות גופות בקבר אחים, חלקן כפותותצילום: זוועות פוטין: מאות גופות בקבר אחים, חלקן כפותות

כזכור, בשבוע שעבר התגלה קבר אחים המוני בעיר איזום, ששוחררה כחלק ממתקפת הנגד המשמעותית שאוקראינה הובילה נגד הרוסים. לפי עדי ראייה, חלק מהגופות שנמצאו בקבר האחים שנתקלה בעיר, היו כפותות, כאשר בחלק מהמקרים חבל היה כרוך על צוואר הנרצחים.

נשיא אוקראינה ולדימיר זלנסקי השווה את קבר האחים לטבח שביצע הצבא הרוסי בעיר בוצ'ה. "רוסיה חייבת לשאת באחריות, היא משאירה אחריה מוות בכל מקום" תקף. "העולם חייב להגיב לזוועות הללו. רוסיה חזרה באיזום על מה שעשתה בבוצ'ה, וכעת עלינו לחקור ולחשוף בדיוק מה הטרוריסטים הרוסים עשו שמה".

בית דין האיחוד האירופי מלחמה באוקראינה רוסיה