מבזקים
סרוגים

סקר מפתיע: את מי הציבור רוצה כשר המשפטים?

אחת ההבטחות של רוב המפלגות עוסקת בשינוי או בשמירה על מערכת המשפט. סקר חדש בחן את מי הציבור רוצה כדמות שתוביל רפורמות במערכת המשפט ובמבנה שיטת הממשל

כ' אלול התשפ"ב
סקר מפתיע: את מי הציבור רוצה כשר המשפטים?
סקר מפתיע: את מי הציבור רוצה כשר המשפטים? צילום: (צילום: אוליביה פיטוסי / פלאש 90)

מכון מחקר שאינו פוליטי ערך בשבוע האחרון סקר בו בדק, בין היתר, מי הוא הפוליטיקאי המתאים ביותר בעיני הציבור להוביל רפורמות במערכת המשפט ובמבנה שיטת הממשל?

סקר מנדטים: נתניהו נחלש; סמוטריץ' ובן גביר מקום 3
סקר מנדטים: נתניהו נחלש; סמוטריץ' ובן גביר מקום 3צילום: סקר מנדטים: נתניהו נחלש; סמוטריץ' ובן גביר מקום 3

על פי הסקר, שנתוניו פורסמו בטורו של יוסי ורטר ב'הארץ' יו"ר עוצמה יהודית איתמר בן גביר – עורך דין ומשפטן במקצועו – מגיע למקום השני עם 14.2%.

במקום הראשון נמצא שר המשפטים הנוכחי גדעון סער עם 16.6%. שרת המשפטים לשעבר איילת שקד מקבלת בסקר 6.8%.

שם נוסף שכיהן כשר המשפטים בעבר הוא חבר הכנסת אמיר אוחנה, שמקבל 5.8%. אחריו בכיר בליכוד יריב לוין עם 4.8%.

חברת הוועדה למינוי שופטים אפרת רייטן מקבלת 4.1%. את הרשימה סוגר חבר הכנסת דודי אמסלם מהליכוד – שהצהיר כי ידרוש את תיק המשפטים כתנאי לכניסתו לממשלה הבאה – עם 2% בלבד.

איתמר בן גביר יוסי ורטר סקר