לפני שעה קלה התקבל דיווח על אזעקות והפעלת מצב אביר לילה ג' בישוב כרמל שבהר חברון עקב שמיעת קולות ירי.

להיכנס למבנה ולנעול את הדלתות

מפיקוד העורף נמסר: "היכנסו מיד למבנה, נעלו את הדלתות וסגרו את החלונות. אין לצאת מהמבנה עד לקבלת הודעה על סיום האירוע. התנועה באזור אסורה וחל איסור להיכנס אליו עד להודעה חדשה".

נכון לרגע זה, התקבל דווח על שמיעת ירי מכיוון הישיבה רעותא בישוב כרמל בהר חברון, הצמודה לגדר. כוחות רבים בדרכם ונסיבות האירוע בבדיקה גם על ידי צה"ל.

הוקפץ מסוק לטובת האירוע והוכרז "אביר לילה ב' מלא" ביישובים מעון ומצפה אביגיל.

דיווח על חשוד אחד שנוטרל. בשלב זה פונה לבית החולים סורוקה תלמיד משיעור א' בישיבה כשמצבו מוגדר בינוני, בהכרה מלאה עם פצעי ירי.

הסריקות נמשכות

אלעד פס, פראמדיק מד"א שפינה את הפצוע, סיפר: "הפצוע, צעיר כבן 18 היה בהכרה מלאה וסבל מפצעי ירי בפלג גופו העליון, הוא דיבר איתנו ותקשר איתנו. הכנסנו אותו לניידת טיפול נמרץ תוך כדי טיפול רפואי שכלל חבישה ועצירת דימומים ופינינו אותו לבית החולים כשמצבו בינוני ויציב. כוחות גדולים שלנו עדיין במקום וערוכים להעניק טיפול רפואי במידת הצורך".

עוד הוסיף בשיחה עם סרוגים: "אני תושב היישוב וכונן באופן קבוע בטיפול נמרץ. קפצתי וחברתי לפצוע תוך כדי שנשמעו קולות ירי במרחב הקרוב, לא ברורה מהותם. טיפלנו בו והוא פונה אחורה לאמבולנס מוגן ירי. הוא סובל מפציעות חודרות בפלג גופו העליון. הוא היה בסדר גמור".

"חיילים ידפקו בבתים לוודא שכולם בסדר"

נמשכות הסריקות אחר מחבל. נבדק החשד שלא בוצעה חדירה מגדר הישוב. התושבים עדיין מסוגרים בבתיהם.

בשטח אין נפגעים נוספים וכוחות הביטחון וצה"ל בודקים אם הירי התבצע מבחוץ לעבר הישוב.

צוות צח"י כרמל מעדכן: צוותי ביטחון וכיתת כוננות סורקים את האזור בחיפוש אחרי המחבל. כתוצאה מכך יתכנו קריאות וצעקות במרחב החיפוש וחיילים ידפקו בבתים לוודא שכולם בסדר. אנא ודאו זיהוי בטרם תפתחו. אין לצאת עדיין מהבתים.

חמאס מגיבים

חאזם קאסם, דובר חמאס: "הצעירים הסוררים בגדה המערבית ממשיכים במאבקם נגד צבא הכיבוש ומתנחליו – המבצע בהתנחלות "כרמל", דרומית לחברון, הוא המשך לתגובת עמנו נגד התוקפנות הציונית ולפשעי הכיבוש במסגד אל-אקצא".

ועדות ההתנגדות: "מבצע הירי ההרואי בהתנחלות כרמל מדרום להר חברון ולפני כן מבצע ג'למה נותן מקור להשראה ומוטיבציה רבה למהפכנים וללוחמי ההתנגדות שלנו לבצע פעולות הירואיות נוספות בתגובה לרדיפת אל במסגד אקצא".