מבזקים
סרוגים

לפיד נכשל: העבודה הגישה רשימה עצמאית

אחרי הניסיונות של לפיד להביא לריצה משותפת בין מפלגת העבודה למרצ - מפלגת העבודה הגישה רשימה באופן עצמאית. ח״כ נעמה לזימי אמרה לאחר הגשת הרשימה: ״מול החושך של נתניהו וסמוטריץ' עומדת מפלגת העבודה״

י"ט אלול התשפ"ב
לפיד נכשל: העבודה הגישה רשימה עצמאית
לפיד נכשל: העבודה הגישה רשימה עצמאית צילום: צילום: בנצי רובין

חברי הכנסת גלעד קריב ונעמה לזימי הגישו לפני זמן קצר לוועדת הבחירות המרכזית את רשימת נבחרת מפלגת העבודה לבחירות לכנסת ה-25. זאת אחרי שהשר לבטחון פנים איים בפרישה ולבסוף נשאר במקום ה-9 ברשימה.

ח"כ נעמה לזימי אמרה לאחר הגשת הרשימה: "יש מפלגה אחת שנלחמת על האמת של כולנו. מול החושך שנתניהו וסמוטריץ' מקדמים נגד נשים, נגד שוויון, נגד לימודי ליבה, נגד הלהט"ב, נגד מערכת המשפט – עומדת מפלגת העבודה״.

״מפלגה שנלחמת בעד שוויון, בעד חברה צודקת וכלכלה הוגנת, בעד התהליך המדיני, בעד דמוקרטיה, בעד הציונות, בעד מדינת ישראל יהודית ודמוקרטית. אם אנחנו רוצים לשמור על ההישגים של השנה האחרונה – אנחנו חייבים לתמוך במפלגת העבודה" הוסיפה לזימי.

יש עתיד הגישה רשימה; לפיד ביקש לשנות את הפתק
יש עתיד הגישה רשימה; לפיד ביקש לשנות את הפתקצילום: יש עתיד הגישה רשימה; לפיד ביקש לשנות את הפתק

ח"כ גלעד קריב אמר: "הגשנו כעת את רשימת העבודה לכנסת. זו רשימה מרשימה ומגוונת, עם נבחרות ונבחרי ציבור בעלי עשייה מוכחת וקבלות, עם ייצוג דמוקרטי ומרשים של כל חלקי החברה הישראלית. במערכת הבחירות הזו, מפלגת העבודה היא היחידה שמציגה תוכניות ונלחמת על האמת ועל הערכים שלנו".

להלן רשימת המועמדים במפלגת העבודה לפי מיקומם:

1. השרה מרב מיכאלי

2. ח"כ נעמה לזימי

3. ח"כ גלעד קריב

4. ח"כ אפרת רייטן

5. ח"כ רם שפע

6. ח"כ אמילי מואטי

7. יאיא פינק

8. ח"כ אבתיסאם מראענה

9. השר עמר בר-לב

10. מהרטה ברוך-רון

11. ד"ר אמיר חניפס

12. עו"ד מאיה נורי

13. אל"מ (במיל') רז קרני

14. אלסה ברוך יאסו

15. גברי ברגיל

בחירות 2022 גלעד קריב מפלגת העבודה נעמה לזימי