הותר לפרסום: דובר צה"ל אישר כי רב-סרן בר פלח הוא הקצין שנהרג הלילה (רביעי) כתוצאה מחילופי ירי במהלך התקלות עם מחבלים בקו התפר, בסמוך למעבר ג'למה שבמרחב החטיבה המרחבית מנשה. פלח, בן 30 מנתניה, שימש עד מותו כסגן מפקד סיירת חטיבת הנח"ל.

מתחקיר ראשוני עולה כי האירוע החל בשעה 23:39, כאשר תצפיתנית זיהתה שני חשודים בלי נשק ליד גדר הגבול. בשלב הזה הוקפצו כוחות של סיירת נח"ל, שנכנסו דרך השטח הפלסטיני כדי לאגף את החשודים. בצה"ל אומרים כי היה מדובר ב"כוח לוחם מיומן שמכיר את האזור והגזרה, והיה באירועים של ירי".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(צילום: דובר צה"ל)

ב-2:15 המחבלים – שהיו מצויידים ברובים אוטומטים – פתחו באש, והקצין הספיק לירות לפני שהוא נהרג. בהמשך נטען כי הכוחות התקרבו בחשאיות לאזור הירי – אך בשלב מסוים, הכוח ככל הנראה ביצע נוהל מעצר חשוד לאחר שזיהה שמדובר בחמושים, ואיבד את יתרון ההפתעה.

אחרי הפגיעה בקצין, שאר הכוח הסתער וחיסל את שני המחבלים. בצה"ל שיבחו את פעילות הכוח וטענו כי "האירוע גבה מחיר כבד, אבל לפי הערכה, מנע פיגוע לעמדה צה"לית או מארב לסיור".