הסיפור של לקט ישראל והרעיון שמאחורי נושא הצלת המזון והפוטנציאל הטמון בו, מתחיל כבר לפני 20 שנים ברעננה. ג'וזף גיטלר, עולה חדש מארצות הברית, נחשף בשנת 2003 לדו"ח הביטוח הלאומי שחשף את כמות האנשים שעובדים קשה למחייתם ובכל זאת נותרים מתחת לקו העוני.
ג'וזף, אשר מאמין בהזדמנות שווה לכל, החליט שהוא חייב לעשות מעשה. מדי לילה, בעזרתם האדיבה ורוחבם ליבם של מתנדבים, אסף ג'וזף באמצעות מכוניתו הפרטית תבשילים שנותרו בסופם של ימי העבודה במוסדות ובארגונים שונים. את המזון שאסף הוא שמר במקררים שהוצבו בחנית ביתו ומשם הועבר לעמותות שחילקו לנזקקים.
עם השנים הפעילות של ג'וזף התרחבה, כך גם כמות המתנדבים, החברות שנתנו את התבשלים ומעל לכל הצורך של אנשים שידם איננה משגת והתבשלים היוו עבורם את הארוחה החמה והיחידה ביום. כשהיקף הפעילות גדל, הקים ג'וזף את ארגון לקט ישראל שפועל במטרה להציל מזון מאובדן, למנוע בזבוז ולמגר את בעיית חוסר הביטחון התזונתי בישראל.
לקט ישראל הוא ארגון הצלת המזון הלאומי, המפעיל מרכז לוגיסטי גדול, מעסיק למעלה מ-120 עובדים ועוד עשרות אלפי מתנדבים הפועלים ללא לאות במיון ואריזה של תוצרת חקלאית. הארגון גם מציל ארוחות מבושלות מבסיסי צה"ל, בתי מלון, חברות הייטק ועוד. כל המזון המוצל מועבר מידי שבוע ללמעלה מ- 260 עמותות ומהן ל – 223,000 נתמכים מכל רחבי הארץ.
בתקופת החגים עמותות הסיוע חוות עליה בביקוש למזון. משבר הקורונה ועליית המחירים במשק החריפו באופן ניכר את אותן הבקשות, רבים שלא חשבו שימצאו עצמם תחת ההגדרה "נזקקים" או "חסרי ביטחון תזונתי", נכנסו לסטטיסטיקה העגומה של הביטוח הלאומי.
השנה, ובתקפות החגים במיוחד, אנחנו זקוקים לכם ולנדיבותכם. בזכותכם, יותר משפחות יזכו להסב בערב החג ולאורך כל חגי תשרי מול שולחנות ארוכים ומכבדים שעליהם מונחים מיני מזון מכל טוב.
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
גילוי נאות
חראם שכר מנכל לקט 621,000 לפי אתר גיידסטאר
10:07 02.10.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר