מבזקים
סרוגים

בן גביר: לתנועה האסלאמית נותנים, אבל לחרדים אסור

ח"כ איתמר בן גביר תקף את חברי הקואליציה שיצאו נגד התחייבות נתניהו לתקצב מוסדות חרדים ללא לימודי ליב"ה: "הדרישות של החרדים בסיסיות ואפסיות לעומת ה-53 מיליארד שקיבלה מועצת השורא"

י"ז אלול התשפ"ב
בן גביר: לתנועה האסלאמית נותנים, אבל לחרדים אסור
בן גביר: לתנועה האסלאמית נותנים, אבל לחרדים אסור צילום: איתמר בן גביר (צילום: Avshalom Sassoni/Flash90)

ח"כ איתמר בן גביר התייחס היום (שלישי) לביקורת סביב ההסדר עם החרדים בסוגיית לימודי הליבה, תקף את חברי הקואליציה שיצאו נגד ההתחייבות של נתניהו לתקצוב מוסדות חרדים ללא לימודי ליב"ה והאשים אותם בגזענות.

יומיים לדד ליין: נמנע הפיצול במפלגות החרדיות
יומיים לדד ליין: נמנע הפיצול במפלגות החרדיותצילום: יומיים לדד ליין: נמנע הפיצול במפלגות החרדיות

"גם לילדים החרדים יש זכות לתקצוב. ילד הוא ילד, ואסור לקפח אותו" כתב בן גביר בטוויטר. "אנחנו נגד המוסר הכפול שלתנועה האיסלאמית נותנים, אבל לחרדים אסור. זו גזענות. רק כלפי החרדים מתנהגים בפטרונות ומנסים לחנך אותם".

בן גביר הוסיף: "הדרישות של החרדים בסיסיות ואפסיות לעומת ה-53 מיליארד שקיבלה מועצת השורא בשיק פתוח".

"יש דרכים אחרות לעודד לימודי ליבה, מלבד לפגוע בזכויות הבסיסיות של ילדים", הציע בן גביר "למשל – לממן תגבור ליבה חינם במתנ"סים החרדים אחה"צ. עד היום הממשלה לא עשתה את זה, למרות שהיא חסכה 3/4 מתקציב החינוך של החרדים. החרדים הם אחינו. די לצביעות".

איתמר בן גביר בנימין נתניהו חרדים לימודי ליבה