גינויים מימין ומשמאל להתבטאותו של שר האוצר אביגדור ליברמן נגד בנימין נתניהו, לפיה הוא פועל בשיטות כמו של "סטאלין וגבלס".

ראש הממשלה יאיר לפיד אמר: "גם כשניצבים מול מכונת רעל והסתה בלתי נגמרת שמכרסמת את החברה הישראלית, את השואה צריך להשאיר מחוץ לשיח. כל התבטאות שמשווה או משתמעת כך רק פוגעת בזכרון השואה ובלכידות החברתית שלנו".

שר הבטחון בני גנץ אמר: "מעריך מאוד את שר האוצר ליברמן, אך מוקיע את דבריו וההשוואה הבלתי מתקבלת על הדעת למי שביצעו את הזוועות הקשות ביותר בתולדות האנושות. גם במערכת בחירות קשה מול מי שמבקש לפגוע בממלכתיות ובמערכת המשפט, יש לשים גבולות".

כאמור, ליברמן התייחס בפתח ישיבת הממשלה הבוקר לטענות של יוסי כמיסה נגדו, וטען כי "זה מאד מאפיין את שיטות נתניהו. בן אדם 'נזכר' באירועים מלפני 20 שנה ומפרסם אותם חודשיים לפני הבחירות" טען ליברמן, כשהוא מתייחס לטענות של יוסי כמיסה נגדו. "אלה הם שיטות נתניהו, בדיוק כמו גבלס וסטאלין – להטיל האשמות חריפות ואבסורדיות, ואז לחזור עליהם מיליון פעמים עד שאנשים מתרגלים לאותו אבסורד".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

ליברמן נגד נתניהו בשבוע שעבר (צילום: סרוגים)

"האסטרטגיה היא ברורה – כרגע הם מפעילים לחץ על היועמ"שית עד שתפתח בחקירה, למרות שמדובר בדברים הזויים ובעלילות – ואז להשתמש בזה כנשק בבחירות נגד ישראל ביתנו" הבהיר. "נתניהו מבין שהצבעה לישראל ביתנו מרחיקה אותו מהשלטון, ולכן הוא יעשה הכל כדי לפגוע בליברמן וישראל ביתנו".

מהליכוד נמסר בתגובה לליברמן כי "המסית הלאומי, דון ליברמן, בפאניקה חסרת מעצורים. דבריו השקריים והמקוממים הם ביזוי השואה. אנו דורשים מראשי השמאל לפיד וגנץ לגנות מייד את ההתבטאות המזעזעת הזאת".