אחרי הפירוק של ״הרוח הציונית״, יועז הנדל מגיב לראשונה בדף הפייסבוק שלו: ״אם לאנשי ימין כמוני שדחפו וניסו להחזיק את הממשלה הזאת בכל הכוח אין מספיק תמיכה, לא נצליח להקים ממשלות אחדות בהמשך. זה מסר נוראי למי שמאמין בשלמות העם והארץ״.
״אני מאמין ברוח הציונית. מאמין בעם ישראל ובכך שניתן לחלץ אותנו מהבוץ הפוליטי. מאז שנפלה הממשלה האחרונה, אין יצוג לימין שבחר באחדות על פני בחירות נוספות. הימין שהיה בקואליציה התפזר לכל עבר. בנט פרש, תקווה חדשה התפרקה והצטרפה לכחול לבן. ימינה התפרקה. מה שיקרה בבחירות האלה הוא לא עוד סבב (חמישי) אלא מסר לשנים ארוכות״.
״אם לאנשי ימין כמוני שדחפו וניסו להחזיק את הממשלה הזאת בכל הכוח אין מספיק תמיכה, לא נצליח להקים ממשלות אחדות בהמשך. זה מסר נוראי למי שמאמין בשלמות העם והארץ״.
״יש ימין נורמלי בישראל שלא מחפש להרוס את מערכת המשפט אלא לתקן אותה, לא שונא שמאלנים אלא רואה בהם שותפים להגנת המולדת שטועים בניתוח המדיני שלהם״.

״ימין כלכלי שמאמין בשוק חופשי, גם בענייני דת ומדינה. בכך שאין למפלגות החרדיות מונופול על היהדות ואסור לוותר מראש ולבוא עם ״דף ריק״. ימין שמאמין בזכויות וחובות לכולם. כן גם המגזר החרדי והערבי. ימין שמחפש חיבורים ולא הפרדות על רקע דתי או עדתי״.
״עבדתי קשה כשר תקשורת, התעסקתי בקידום תשתיות והעברת רפורמות שלא עשו שנים ארוכות. מדינת ישראל במצב טוב יותר עם אינטרנט מהיר, דואר שיצא להפרטה, הורדת מחירים משמעותית והפכיתנו למדינה המתקדמת והזולה בעולם ועוד עשרות מהלכים״.
״אפשר להיות שר שנמנע מקבלת החלטות וחיכוך, למען השרידות הפוליטית. זה לא אני. נאבקתי בעסקנים החרדים למען האזרח החרדי והמדינה.גם אם החרימו אותי. קדמתי תשתיות במגזר הערבי ללא קשר להתנגדותי הנחרצת שמנעה מכחול לבן בעבר קואליציה עם המשותפת״.
״הקמתי את הרוח הציונית עם איילת שקד מתוך הסכמה על יעד אחד הקמת ממשלת אחדות. יש בנינו פער שלא ניתן לגשר עליו. אם מוכנים לממשלת 61 של מחנה רק ביבי לא תהיה ממשלת אחדות. בעיני ממשלה צרה של ביבי ובן גביר או השמאל מרכז והמשותפת זה אסון. אני לא יכול לאפשר שעל גבי תיווצר אפשרות שתקום ממשלה צרה שתדיר חצי מהעם ותמשיך את חוסר היציבות״.
״יש לזה מחיר וסיכון פוליטי אישי גדול. אני מודע לכך. כך היה כשמנעתי קואליציה עם המשותפת בעבר.תפקידי להחליט ולא לברוח.לכן אני מאחל לאיילת בהצלחה רבה בכל מה שתעשה, אני ממשיך להוביל את הרוח הציונית לבחירות.זה לא קל ואפילו מתסכל. הימין שלי צריך להאבק באחוז החסימה ובן גביר לא״.

״שנים של הגנה על המולדת וסיכון חיים בשייטת ובמערכת הביטחון, נכונות להאבק על עמדותי ללא קשר למחיר, ובן גביר ללא שירות צבאי, ללא החלטות וביצוע הוא הקול הבולט. אפשר להתבכיין ולומר כמה נורא ואפשר להלחם בזה. זו המציאות, צריך להתמודד איתה. אני מאלה שנלחמים״.
״אני בא לציבור בידיים נקיות, עם תוצאות ותוכניות עבודה ומבקש את אמונו ברוח הציונית. הוא זה שיחליט״.

מה דעתך בנושא?
14 תגובות
2 דיונים
ניצה
לך הביתה נוכל.
10:51 17.09.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מ.ע
מי שבוגד בערכים שלו. שלא יבוא לקושש קולות בימין
16:21 11.09.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
גדיעברי
לך לדגמן יפלצן
13:44 11.09.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ניסים
חי בלללנד
11:33 11.09.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שקד חסרת אישיות
שקד חסרת עמוד שדרה חסרת אישיות - אחרי כל המרורים וההסתה שספגה מביבי ביתו וחייליו עדיין מוכנה ללכת ולתמוך ברב הנוכל
10:26 11.09.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מנטעש
קשקוש מקושקש. גם אם תהיה לשון המאזניים אין סיכוי לממשלת אחדות כי היא בלתי אפשרית בלי הליכוד ואתה הצבת אולטימטום בלי ביבי!
08:54 11.09.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נוכל ונוכלת מגעילים
נוכל ונוכלת מפרים שוב חוזה שחתמו עליו. נוכלים
08:45 11.09.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
הנדל איש יקר ומיוחד
בתגובה ל: נוכל ונוכלת מגעילים
, הנדל אדם ערכי, ישר, פוליטיקאי מזן אחר. אדם שבא לעבוד למען האזרחים ולא למען אינטרס אישי. אדם שהממלכתיות חשובה לו, אדם שרוצה לתקן ולבנות ולא להרוס מתוך שינאה. אדם שלא חושב שבעל עמדה שונה משלו הוא בוגד ואויב. פשוט איש טוב, אוהב אדם ואוהב את המדינה.
09:17 11.09.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ניצה
בתגובה ל: הנדל איש יקר ומיוחד
בגלל זה רימה את הבוחרים שלו. חבר לרע"מ , אחרי שהבטיח שזה לא יכול לקרות. נוכל ושקרן.
10:52 17.09.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אמרו חכמנו הביתוסים,והקראים אנחנו יודעים להימר מהם,אבל אומר רבי אליעזר,מהצבועים הם הסכנה של האנושות,עושים מעשה זימרי,ורוצים שכר פנחס,אתה בושה וחרפה לאנושות,יהדותך היא ספק גדול,וככל שתעלם שר הסיבים,יהיה כאן פחות צבועים כמוך,וכמו גרטל האתון שלך,
לך לישון דביל,שים שלט בנס הרים למכירה טירה שניבנתה על אדמות מדינה,ועוף מכאן אסון אקולוגי,
08:41 11.09.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
א
הנדל, בוגד דמגוג רקוב, מוכן רק לממשלת "אחדות" רחבה, אבל היתה לו שום בעייה להיות בממשלה צרה שהדיקטטור שלו, סער המטורף הקים עם האחים המוסלמים!!
08:40 11.09.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
זה בדיוק ההבדל
בתגובה ל: א
, הנדל בוגד, סער מטורף... ממש שפה איכותית וחשיבה עניינית. די. רוצים שיח אחר. שיח ענייני, מכבד, שונה. זה בדיוק מה שהנדל מביא. עמידה על עקרונות ללא חרפות וגידופים. אחדות ולא שינאה ושסע.
09:20 11.09.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נדיה
בתגובה ל: זה בדיוק ההבדל
אלו ששומרי מסורת וצמים בכיפור שוכחים שהכל נראה מלמעלה.. אין כפרה על ההתנהגות שלהם בייחוד בחודש סליחות.
13:15 12.09.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ניצה
בתגובה ל: זה בדיוק ההבדל
על איזה עקרונות ? שלא ישב עם רע"מ בממשלה.
10:53 17.09.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר