בניסיון ליצור איחוד במחנה השמאל בין מפלגת העבודה למרצ היום ראש הממשלה לפיד כינס פגישה עם יו״ר מפלגת מרצ זהבה גלאון ויו״ר מפלגת העבודה מרב מיכאלי בניסיון להפעיל לחץ על מיכאלי שמסרבת להתאחד.

מרב מיכאלי (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)

יו"ר מפלגת העבודה, שרת התחבורה מרב מיכאלי אמרה בכניסה לפגישה: ״עמדתי לגבי האיחוד ידועה. באתי כי הוזמנתי ואני שמחה לשמוע בפעם הראשונה מראש הממשלה עצמו את עמדתו ולא דרך התקשורת. אנחנו אולי חלוקות וחלוקים על הדרך, אבל המטרה היא ברורה ואנחנו שותפות ושותפים לה- למנוע את חזרתו של נתניהו והימין לשלטון״.

בדרך לפגישה ביקשה יו״ר מרצ זהבה גלאון בגשר הראשונים בו הותקפו מפגינים בשבוע שעבר ואמרה: ״היה לי חשוב להגיע לכאן לפני פגישתי עם רה״מ, למקום שבו ההפורעים שנתניהו שלח ניסו לחסל את המפגן הדמוקרטי העצום של מחנה השינוי״.

הפגישה הסתיימה לאחר כ-40 דקות, ולפי הדיווחים לא נרשמה התקדמות במגעים לאיחוד. בתום הפגישה גלאון אמרה כי "התקיימה פגישה באווירה טובה, העמדות הידועות הוצגו, מרצ מחוייבת לאיחוד על מנת לחסום את נתניהו ובן גביר״.