אחרי יותר משנה: הותר לפרסום כי בפעילות משותפת של שירות הביטחון הכללי ומשטרת ישראל/ימ״ר חוף, נעצרו ונחקרו בחודשיים האחרונים חמישה חשודים נוספים בגין מעורבותם בתקיפתו והכאתו של מור ג'נאשווילי בעכו ב-12 במאי 2021.

החשודים, כולם תושבי עכו, הם:

ראני פיראן, בן 27
מוחמד חמאד, בן 25
איימן זלפי, בן 28
היסאם עווד, בן 31
סלאח מג'ג, בן 28

(צילום: תקשורת שב"כ)

כזכור, מור ג'נשאווילי הותקף במהלך הפרעות שנרשמו בעכו בידי המון משולהב. תחילה הושלכו אבנים וחפצים לעבר רכבו בעת נסיעתו, ובהמשך המתפרעים החלו להכות אותו בנמרצות תוך שימוש באלות ומוטות ברזל, וכן הציתו את רכבו. כתוצאה מן המעשים, איבד הקורבן את הכרתו, הובל לבית החולים בעודו פצוע באורח בינוני, שם אושפז לפרק זמן לא מבוטל ואף נדרש לשיקום ממושך.

במסגרת חקירת החשודים בשב״כ, התבררה מעורבותם באירועי הפרעות שאירעו בעיר עכו במהלך מבצע "שומר החומות", ובכלל זה מעורבותם באירוע תקיפתו של מור ג'נאשווילי. על יסוד האמור, הועמדו החמישה לדין בשורה של עבירות חמורות, לרבות, עבירות אשר בוצעו ממניע לאומני, בנסיבות של מעשה טרור.

עצורים אלה מצטרפים לשני תושבי עכו, קוסאי עבאס ואדהם בשיר, שנעצרו ונחקרו כבר במאי 2021 באשמת מעורבות בתקיפתו של מור ג'נאשווילי ואף מולם הוגשו כתבי אישום בגין עברות חמורות דומות.

מהשב"כ נמסר כי "שירות הביטחון הכללי ומשטרת ישראל ממשיכים בכל העת, גם בחלוף שנה ויותר, בפעילותם לסיכול טרור ולאיתור מפגעים הנוטלים חלק בפעילות המסכנת את ביטחון המדינה, לרבות, אלה שנטלו חלק בפעילות טרור במהלך אירועי "שומר חומות'".

עו"ד חיים בלייכר מארגון חוננו, אשר מייצג את ג'נאשווילי, הגיב להודעת השב"כ על מעצרם של מעורבים נוספים בלינץ': "אנו מברכים את השב"כ המשטרה והפרקליטות על המשך המצוד אחר המחבלים שביצעו את הלינץ' האכזרי במור גם שנה אחרי. אנו מצדנו נגיע עם נפגעי העבירה לדיונים ונדרוש מיצוי דין מלא עם המחבלים כדי להבטיח כמה שניתן את הרתעת פעילי ופעילות הטרור".