צלי בקר ביין לצד תפוחי אדמה

החומרים:

חלקי בשר בקר לבחירה

3 כפות דבש ו-2 כפיות חרדל

מספר שיני שום

עלי טימין

בצלים קלופים פרוסים דק

גזרים קלופים קצוצים

סלרי

שמן ומלח

יין אדום יבש או מתוק

צלי בקר ביין לצד תפוחי אדמה – אופן ההכנה

תחילה יוצרים חריצים בנתחי הבשר, ומכניסים אל החריצים את שיני השום.

מערבבים בקערה את החרדל, הדבש והתימין ומעסים את נתח הבשר בתערובת שנוצרה.

מניחים את הבשר במקרר לשעה, מחממים מחבת ומשחימים את הנתח.

מעבירים את נתח הבשר לסיר, עם מעט שמן, בצל, גזר סלרי ועוד כמה שיני שום.

מוסיפים יין, ומבשלים כשעתיים.

מגישים לצד תפוחי אדמה שנאפו בתנור עם שמן זית, שום, פפריקה חריפה ומעט שמיר.