ירוק בפנים ובחוץ: הכירו מהו פסטיבל קיימות בירושלים
'ירוק בפנים ובחוץ' נוצר בהשראת 'בתים מבפנים', אבל במקום שמבקרים ייכנסו לסיור בבתים של אחרים, בפסטיבל הזה ניתנת הזדמנות לחשיפה לארגונים ומיזמים ירושלמיים שתורמים לקיימות העירונית ולהתמודדות עם משבר האקלים

פסטיבל 'ירוק בפנים ובחוץ' מתקיים כבר בפעם השנייה, בשיתוף פעולה של קרן ירושלים ירוקה, המשרד להגנת הסביבה והמחלקה לקיימות חברתית של עיריית ירושלים.
האירוע יימשך השנה שלושה ימים, מיום רביעי (14 ספט') ועד יום שישי, מ-13:00 ועד 20:00, וביום שישי בשעות הבוקר והצהריים.
'ירוק בפנים ובחוץ' נוצר בהשראת 'בתים מבפנים', אבל במקום שמבקרים ייכנסו לסיור בבתים של אחרים, בפסטיבל הזה ניתנת הזדמנות לחשיפה לארגונים ומיזמים ירושלמיים שתורמים לקיימות העירונית ולהתמודדות עם משבר האקלים.
החשיבות של האירוע הוא קודם כל בעידוד של יוזמות מקומיות ועירוניות להגן על הטבע והירוק בירושלים, ומצד שני בקידום יוזמות לעיר בריאה ונקייה יותר. מדובר על חג של כל אוהבי הטבע בירושלים, שיכולים לשתף פעולה ולבחור מתוך 50 אירועים מגוונים שמתרחשים לאורך ימי הפסטיבל. ההשתתפות בכל האירועים היא בחינם.
להרשמה לפסטיבל ירוק בפנים ובחוץ – לחצו כאן

לטיציה פיאטלי (משה מנגן)
בירושלים יש עשרות מיזמים ירוקים וקיימות
יו"ר האירוע היא סגנית ראש עיריית ירושלים לשעבר נעמי צור והמפיקה היא לטיציה פיאטלי, שמספרת לסרוגים על המיזמים השונים בעיר.
כשאנחנו מדברים על קיימות עירונית, אנחנו מדברים על כל נושא שהוא סביבתי, ומקדם את הנושאים הירוקים. למשל – הקומפוסט והפרדת פסולת, זה כולל גם ספריות רחוב ומיזמים של יד שנייה בהם אנשים עושים שימוש נוסף במוצרים שאנשים לא צריכים.
ירושלים ידעה מאבקים רבים בעיקר בתכניות הבנייה. השמות המוכרים הם 'עמק הצבאים' שהפך לפארק טבע באמצע העיר בין כביש בגין לקטמון, והמאבק על הבנייה ברכס לבן ובליפתא, גם עולים לכותרות. כעת חוששים הארגונים הירוקים מתכניות הרחבה בשכונת הר נוף, בהם מתוכננים לכרות אלף עצים ביער ירושלים לטובת הקמת מוסדות חינוך לשכונה.
בנוסף יש בירושלים היום יותר מ-40 גינות קהילתיות שלוקחות מקומות ריקים בשכונה, ומגדלים בהם ירקות וצמחים.
פיאטלי מספרת על סדנה שהיא מקיימת שנקראת 'פלסטיק פרי ג'רוזלם' (ירושלים נקייה מפלסטיק), בה לומדים איך להשתמש בכלים חליפיים, ובנוסף יוצאים עם בני נוער לנקות את יער ירושלים מאשפה שהותירו מטיילים לא אחראיים.
נשות הדבש – נשים בונות כוורות
תוכלי לספר על מיזם קיימות עירוני שכולם יכולים להצטרף אליו?
יש לנו במזרח ירושלים מרכז שנקרא סינסילה, שהוא מיזם של ארגון מוסללה. הארגון עצמו יושב בבניין כלל והם רוצים להחיות את כל הגגות הציבוריים, ולהשתמש בהם לסדנאות של קיימות, של חקלאות בגגות ועוד.
בשנים האחרונות יש לנו מיזם מדהים שנקרא נשות דבש, נשים שלומדות לעשות כוורות ביתיות ולהפיק דבש ביתי. אנחנו מעניקים לנשים הדרכה איך להקים כוורת, הם מטפחות אותה ויכולות לרדות דבש בעצמן. אלו כלים כדי להיות עצמאיות מבחינה כלכלית, ועל הדרך הוא מספק מסדרון אקולוגי לדבורים. התחלנו במיזם עם 15 נשים, ועכשיו יש 500 נשים שעובדות בזה.
ואם את צריכה לספר על האתגר המרכזי של התנועות הירוקות בירושלים, מה הוא?
אנחנו רוצים לשמור על איזון בין השטחים הפתוחים, בטח אחרי הקורונה למדנו על החשיבות של שטחים ירוקים בעיר, בין השטחים האורבניים. תשאירו לנו את השטחים הפתוחים והירוקים.