שעות לאחר החתימה על הסכם השכר החדש מול עובדי מערכת החינוך, שר האוצר אביגדור ליברמן, שרת החינוך יפעת שאשא-ביטון ומזכ"לית הסתדרות המורים יפה בן דוד ערכו הערב (רביעי) מסיבת עיתונאים בה התייחסו להסכם והודו על סיום המשבר ופתיחת שנת הלימודים כסדרה.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

שרי האוצר והחינוך על פתיחת שנת הלימודים (צילום: ערוץ הכנסת)

בדבריו ליברמן אמר כי "הקושי הגדול היה להשאיר את הפוליטיקה מחוץ לדלת ולקחת את הנושא לגופו של עניין, וזה ההישג הגדול שלנו. אני מאוד מעריך את הגישה העניינית של שרת החינוך ומזכ"לית הסתדרות המורים. עצם היכולת להתעלות, לקחת אחריות ולהגיע להסכם – זה חג גדול למערכת החינוך כולה, חג גדול לתלמידים, חג גדול להורים וחג גדול למשק כולו".

(צילום: תומר נויברג\פלאש 90)

עוד הדגיש כי "ההסכם מעניק יציבות, וסופו הוא רק ב-2026. זה אומר שלא נצטרך לשבור את הראש כל שנה האם הלימודים יפתחו או לא. אני מבין שההסכם לא אידאלי, אבל זה מה שהיה אפשר להשיג. אני מקווה שעוד הערב נתבשר שגם בתיכונים הלימודים ייפתחו כסדרם".

שאשא ביטון הוסיפה ואמרה כי ההגעה להסכם היא "סוף מוצלח לדרך ארוכה בשבועות האחרונים". "רגע לפני פתיחת שנת הלימודים, אנחנו מגיעים אליה עם הסכם שנותן אופק ויציבות למערכת החינוך" אמרה. "זה לא היה קל, אבל הגענו למקום שנכון עבור ילדי ישראל".

שאשא ביטון וליברמן (צילום: תומר נויברג\פלאש 90)

לדבריה, "מדובר בהסכם שכר היסטורי ופורץ דרך שלא רק מביא יציבות למחר בבוקר, אלא גם מסתכל קדימה. ההסכם לא מושלם, ותמיד אנחנו רוצים יותר – וניסינו עד הרגע האחרון למצות כל שקל". עם זאת, שאשא ביטון הבהירה כי "לא מגיע לילדים שלנו להיות בחוסר ודאות – הסכם שכר הוא לא פלסטר".

בן דוד הודתה בדבריה לליברמן, שלטענתה "ידע לחתוך בזמן ולהתערב כשצריך, ונתן דחיפה חקה לסיום המשבר". "הבאנו בשורה לאנשי החינוך, לתלמידים ולהורים. ההסכם שם לא רק את התלמידים במרכז, אלא גם את אנשי החינוך, והוא מקדם את מערכת החינוך" אמרה. "אין ספק שצריך עכשיו לחשוב כיצד אנחנו יוצאים מהמשבר ומביאים לפריחת מערכת החינוך, למען עתידה של מדינת ישראל".