הקיץ נגמר: שנת הלימודים בגני הילדים, בבתי הספר היסודיים, ובתיכונים נפתחה הבוקר (חמישי) באופן רשמי, כש-2.496 מיליון תלמידים יתייצבו מחדש על ספסל הלימודים בכ-5,440 מוסדות חינוך ברחבי המדינה.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
השנה יצטרפו לבתי הספר 177 אלף תלמידים שעולים לכיתה א', בעוד שבשביל 136 אלף תלמידי כיתה י"ב זו תהיה שנת הלימודים האחרונה. כ-290 אלף תלמידים יהיו בחינוך המיוחד. יחד עם התלמידים יפתחו את השנה גם 218 אלף עובדי הוראה שיעבדו השנה ברחבי הארץ.
לפי נתוני משרד החינוך, בשנה הקרובה ילמדו בגני הילדים 544 אלף ילדים. 1,140,000 תלמידים יהיו בבתי הספר היסודיים, 325 אלף בחטיבות הביניים ו-488 אלף בני נוער ילמדו בתיכונים.
פתיחת בתי הספר מגיעה אחרי שורה ארוכה של אתגרים שאיימו בחודשים האחרונים על תחילת שנת הלימודים – בראשם המשבר הנרחב בין משרד האוצר להסתדרות המורים. בשבועות האחרונים התנהלו דיונים ומו"מ קשוח על הסכם השכר החדש של המורים, ורק אתמול הגיעה הבשורה על ההגעה להסכם וביטול שביתת המורים המתוכננת.
לראשונה מזה 3 שנים, שנת הלימודים הנוכחית נפתחת ללא מגבלות שיוטלו על המורים והתלמידים. כזכור, בשנתיים האחרונות פתיחת שנת הלימודים נפתחה בצל התפרצות הקורונה, שהובילה לגיבוש מתווים לגבי מספרי התלמידים שילמדו בבית ספר, בדיקות קורונה שנדרשו להתבצע, ובידודים במקרים של חשיפה לחולה מאומת.
מה דעתך בנושא?
3 תגובות
0 דיונים
אנונימי
ראיתי היכן השרותים ואת מעמד הבקבוקים ופגשתי את הגננות. לה לה לה :) (גן נחמד וזה)
08:24 01.09.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
בשורות טובות
העליון דחה את ערעורו של נבל בן אוליאל, רוצח בני משפחת דוואבשה
08:10 01.09.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
א
מערכת החינוך של הדיקטטורים לפיד וגנץ הפוסט ציוניים במפלגות השמאל היא פוסט ציונית ופוסט מודרנית פרוגרסיבית!! ומטרתם היא ה פירוק הלאום היהודי כדי להקים את מדינת כל...
מערכת החינוך של הדיקטטורים לפיד וגנץ הפוסט ציוניים במפלגות השמאל היא פוסט ציונית ופוסט מודרנית פרוגרסיבית!! ומטרתם היא ה פירוק הלאום היהודי כדי להקים את מדינת כל אזרחיה, ופירוק ערכים כללי!! ולשם כך הם חיסלו את לימודי הציונות, הלאום והמסורת ע"י ביטול המבחנים!! לפיד, הדיקטטור הדפר הפוסט ציוני התלונן שבנו צריך ללמוד תנ"ך ולהוציא 60 על "אלוהים", כדבריו!! הם ביטלו את השימוש בושגים ציונות, לאומיות ופטריוטיות במערכת החינוך, ובמקומם הם מכניסים לתוכנית הלימודים ערכים פוסט ציוניים כמו גזענות, הכלת ה"אחר", סובלנות ל"אחר", הדתה, קוסמופוליטיות, מחנכים לפירוק המשפחה (ראו מיכאלי מהעבודה), ולחינוך מיני לתלמידי גן, ועוד ועוד!! א
המשך 07:31 01.09.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר