מבזקים
סרוגים
אולפן סרוגים

טרופר: "נתניהו ולפיד לא יודעים להביא קואליציה"

חילי טרופר אומר באולפן סרוגים ששר הביטחון גנץ עדיין מחויב להסכם אביתר, טוען שמפלגת המחנה הממלכתי היא הבית לציונות הדתית, אך במקביל מסרב להתחייב שהרפורמות של כהנא יימשכו

ד' אלול התשפ"ב
טרופר: "נתניהו ולפיד לא יודעים להביא קואליציה"
טרופר: "נתניהו ולפיד לא יודעים להביא קואליציה" צילום: צילום: סרוגים

שר התרבות והספורט חילי טרופר (המחנה הממלכתי) טוען באולפן סרוגים שריבוי המועמדים הדתיים בצמרת המפלגה, מוכיח שהם הבית של המצביע הסרוג.

"מעבר למפלגה של סמוטריץ' ובן גביר, אנחנו המפלגה עם הייצוג הכי גדול אנשי הציונות הדתית, שישיית מועמדים בצמרת. יש פה בית אמיתי לציונות דתית ממלכתית, מתונה ומאחדת".

צפו בראיון המלא עם חילי טרופר:

לגבי הטענה שהמחיר של קירוב הסיעות החרדיות, המחנה הממלכתי יוותר על קידום רפורמות בדת ומדינה, טרופר מסרב להתחייב שגנץ לעמוד על המשך התוכניות שהחלו עם מתן כהנא.

"זה שאם יהיו חרדים בקואליציה תחת גנץ, לא נוכל לממש את כל מה שאנחנו רוצים להשיג – בוודאי. ככה זה בכל קואליציה. אין שום הסכמה על ויתורים על התפיסה של יהדות מקרבת."

החרדים מסמנים את כהנא כמחסום: "חייב לשלם מחיר"
החרדים מסמנים את כהנא כמחסום: צילום: החרדים מסמנים את כהנא כמחסום:

טרופר מבהיר שמטרת הקמפיין הוא להביא את גנץ ללשכת ראש הממשלה: "אני רוצה שבני גנץ יהיה ראש הממשלה הבא, ועל מנת שזה יקרה צריכים מקסימום לגיטימציה ציבורית ומנדטים, כדי ליצור את האפשרות הזו".

כחלק ממאמצי הקמפיין, טרופר מודע לדימוי "השמאלני" של ראש הרשימה, אך לדבריו מדובר בתדמית לא נכונה: "גנץ ואייזנקוט הם אנשי המרכז הישראלי. רוב הישראלים, וחלק מהציונות הדתית, נמצא שם. אף אחד לא מדבר בשפה של "מדינה פלסטינית" זה פשוט לא נכון".

צילום: תומר נויברג, פלאש 90

"אני מציע לבדוק את העובדות, אל תקשיבו לכל 'פייק ניוז' שמוכרים לכם. בתור שר ביטחון, גנץ בנה יותר מ-10,000 יח"ד ביהודה ושומרון, הרבה יותר משנים קודמות. אז מה עם נתניהו אומר שהוא יותר ימין – תבדקו את המספרים".

"כשבני גנץ הולך לפגוש את אבו מאזן, הוא לא עושה את זה כי הוא אוהב אותו או שיש לו אשליות שאבו מאזן אוהב אותנו. הוא הולך ומגדיר מראש שאין דיבור מדיני. הוא יעשה כל פעולה, גם אם היא לא נעימה לו, למען ביטחון ישראל. כל הממשלות הקודמות דיברו עם אבו מאזן, פגשו אותו".

הכל פתוח? הנתון הגבוה של שיעור המתלבטים
הכל פתוח? הנתון הגבוה של שיעור המתלבטיםצילום: הכל פתוח? הנתון הגבוה של שיעור המתלבטים

"גנץ מחויב להסכם אביתר"

טרופר מבטיח שגנץ יממש את ההבטחה שלו מלפני שנה להקים את היישוב אביתר: "אנחנו מאוד רוצים לממש את הסכם אביתר. גנץ מחויב להסכם, ורק בגלל אילוצים שונים זה לא קרה. מילה שלנו היא מילה ונעמוד בה".

כאשר טרופר נשאל לגבי מפלגת הרוח הציונית, הוא טוען שהוא לא סומך שהם לא ישלימו ממשלת ימין צרה לנתניהו: "אני חושב שאם איילת שקד תהיה מי שישלים לנתניהו 61 מנדטים, היא תעשה את זה"

שקד ונתניהו, ארכיון (צילום: יונתן זינדל/פלאש 90)

"לא הבנתי, אם נקים ממשלת אחדות – למה אנחנו צריכים אותם? אנחנו לא צריכים קביים של אף אחד"

אולפן סרוגים בחירות 2022 המחנה הממלכתי חילי טרופר