גורמם במפלגת העבודה תקפו היום (שלישי ) את ראש הממשלה יאיר לפיד, זאת על רקע הלחץ הפומבי שהוא מפעיל לאיחוד שלהם עם מרצ לקראת הבחירות. לטענתם, מדובר בטעות שלא תחזק את גוש השמאל מרכז.

"לפיד מתנהל בחוסר אחריות וחוזר על טעויות העבר" טענו הגורמים במפלגה. "הריצה המשותפת בבחירות 2020 נכשלה כישלון חרוץ והובילה להקמת ממשלה בראשות נתניהו. נמשיך לנהוג באחריות ואת משחקי האגו והספינים על התמונות המשותפות נשאיר ללפיד ולנתניהו"

אמש גם ח"כ אלי אבידר האשים את לפיד באדישות בניגוד לאנרגיה של בנימין נתניהו. בפוסט ארוך שפרסם בחשבון הפייסבוק שלו, כתב אבידר, בין היתר: "שאלתי אותו לגבי איחודים אפשריים בגוש, בהקשר של המפלגה שלנו – ישראל חופשית דמוקרטית. התשובה שלו הייתה ברורה. הוא אמר שהוא מושקע בקידום האיחוד בין העבודה למרצ".

"לגבי המפלגה שלנו הוא אמר: 'אתה אדם אחראי, אני בטוח שאם תראה, לפני הגשת הרשימות, שאתה לא עובר בסקרים אז אתה תפרוש'" טען אבידר. "אני מעריך כנות. עניתי בכנות: 'הקמתי את המפלגה כדי לקחת אחריות. אלה שיצביעו לנו לא יצביעו למרצ, עבודה, ישראל-ביתנו ובוודאי שלא ליש-עתיד. אנחנו פתוחים לכל איחוד אפשרי בגוש (לא לשיריון). במידה ואיחוד כזה לא יתקיים, נגיש רשימה לכנסת ב-15 לספטמבר ונרוץ עד הסוף".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

WhatsApp Video 2022-08-25 at 15.11.41

כזכור, בשבוע שעבר לפיד הפציר בעבודה ובמרצ להתאחד ולרוץ יחדיו בבחירות במהלך מסיבת עיתונאים שערך. "בכל הסקרים שנתניהו מעל 61 זה הסקרים שבהם אחת משתי המפלגות נפלו מתחת לאחוז החסימה" הזהיר לפיד "זה מסוכן כי זה יחזיר בדיוק את ממשלת נתניהו ובן גביר, האיש היחיד בכנסת שהורשע בתמיכה בטרור. אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו את זה".