כשהודיעו במשרד שיוצאים לטיול ג'יפים במדבר הייתי סקפטי. הרי טיול ג'יפים זה בעיקר לנסוע משום מקום לשום מקום בתוך ענן אבק וטלטולים. אבל 'הכנענית' ו'כנען תיירות' הפתיעו אותי לטובה.
קודם כל, לא מדובר במקום רחוק מדי. 15 דקות נסיעה מירושלים לכיוון ים המלח, קצת אחרי המחלף של מעלה אדומים. המתחם הוא מסעדת בשרים המשלבת גם טיולי אקסטרים באזור, שמסתבר שעוזרים מאוד לפתוח את התאבון.

יצאנו לטיול של רייזרים, רכב שטח 4X4, שלאורך הטיול מכונה בשם 'הכלי'. אחרי הדרכה קצרה של "אל תעשו שטויות" ובעיקר "תשמרו על מרחק", יוצאים לדרך. אחרי נסיעה של כמה מאות מטרים על הכביש, עולים לכיוון 'השומרוני הטוב' ואז נכנסים למדבר האמיתי.
הנסיעה ברייזרים (סליחה בכלים) היא חלקה, בייחוד אם אתה הנהג, אבל גם במושב שליד ומאחורה המתלים עושים את העבודה. גם האבק לא כזה נורא. 10 דקות של נהיגת שטח כיפית, מובילה לעצירה הראשונה שם ניתן לראות מלמעלה את כביש מספר 1, בתצפית 360 מים המלח במזרח, דרך ארמונות הורדוס וכביש מספר 1 שפעם היה דרך עולי הרגלים מיריחו לירושלים.

בחוץ היה יום שרב, של 36 מעלות ומעלה, אבל בתוך הרייזר (כלי!!), כשהוא פתוח מכל הכיוונים, לא מרגישים את החום, והרוח מלטפת את הפנים.
בעצירה החלפנו בין הנהגים, ואז סיבוב קצר בין הגבעות הלבנות של מדבר יהודה, לעבר הירידות החדות לכיוון נחל פרת (ואדי קלט). דוממנו את הכלים (הפעם לא התבלבלתי) והליכה של 150 מטר הובילה לבריכות הקרירות של נחל פרת. הישיבה בצל העצים העתיקים, כשהרגליים בתוך תעלות המים הצוננים, עם ספל קפה קטן ביד ולידו ארטיקים וצ'ופרים עושה נחת רוח. אפשר להבין למה הנזירים החליטו כי הם רוצים לגור כל החיים דווקא במקום הזה.

אחרי שכשוך קצר, עלינו שוב על הכלים וחזרנו בנסיעה מהירה, למעלה לעבר נקודת ההתחלה. מסתבר שהטיול מעורר את התיאבון, ולמזלנו הרב, בדיוק בנקודה הזו, מגיע החלק השני של האירוע – מסעדת הכנענית.

נפתח התיאבון? יופי יש למה
הכנענית היא מסעדת שף שמתמחה בבשר, ומחזיקה במעשנה ובטאבון אבן. מדובר באחד המקומות הבודדים באזור שמגדירים את עצמם "מטבח שף", והוא מציע, בתוך כל המדבר והנוף התנ"כי שמסביב, חגיגה קרניבורית של ממש. למראית עין הכנענית היא מסעדה פשוטה למדיי. את המקום בנו הבעלים במו ידיהם, ולמרות שהמסעדה נמצאת בסמוך לתחנת דלק בלב אזור תעשייה, את ההשקעה האמיתית עושים כאן באוכל, שאת הקו שלו מוביל השף אור נרינסקי, יליד ברזיל שנכנס למטבח בגיל 15.
מנת הדגל שמלווה את המסעדה מיומה הראשון – מאמא גנוש, מנה של חציל ממולא בשר עם צנוברים, שנאפה בטאבון עם טחינה ומוגש על רוטב עגבניות מתוצרת מקומית.

מלבד מנת החציל האמורה אנשים מגיעים לכנענית כדי לדגום מהבשרים, שהם לב התפריט כאן, ובמיוחד מפלטת הבשרים, שכוללת חצי קילו בשר לסועד ומוגשת לשולחן על ידי השף, שגם מבצע את החיתוך וחלוקת הבשר אל מול האורחים. אז האם חובבי הבשר צריכים להרחיק עד לכנענית בשביל מנת בשר טובה? התשובה היא כן.
להזמנות לחצו כאן
לכו על מנת השף
תמצאו כאן בין היתר מטפונה עוף, שהיא למעשה חצי עוף שמעושן שעות בגחלים, ומוגש לצד צ'יפס ומטבלים, סטייק אנטרקוט וצלע עגל, אבל גולת הכותרת כאן היא כאמור פלטת השף שמוגשת עם מבחר סוגי בשר. אחרי מנה של לחמים ביתיים וסלטים בעבודת יד, למסעדת הבשרים יש תפריט ענק להציע בכל הסוגים והדרכים שאפשר להגיש בהן בשר. מקרפצ'יו שהולך מצוין עם הסלטים, דרך מנת צ'וריסוס מבקר עשויה היטב, קציצות קבב פיקנטיות, אסאדו נמס בפה והמנה העיקרית אנטריקוט שישב כמה שעות להיצלות באש.

לחובבי הבשר וגם למקצעונים, יש כאן הזדמנות מעולה לבחון סוגים שונים, של נתחים, כשכל נתח וכל מנה מקבלת בעיקר ציונים גבוהים מכל היושבים סביב השולחן. בין לבין יש גם מנות של אורז, תפוחי אדמה, ירקות שונים שעברו אידוי, אבל אלה רק תוספות. במסעדת הכנענית הבשר הוא שמדבר.
אחרי שהתרוקנו הצלחות, אפשר לצאת מהמסעדה ולהרגיש את האווירה הנינוחה של המדבר. הקיבה המלאה, שעסוקה בפירוק החלבונים, מאותת לראש, קח לך מנוחה, בוא נדבר עוד שעה ונראה איפה אנחנו.
בסיכומו של דבר, החוויה הכפולה של טיול ג'יפים במדבר + ארוחה מלאה בכנענית, שווה ומומלץ בחום. ובטח כשמזג האוויר יותר נעים.
לפרטים נוספים והזמנות לחצו כאן
בשיתוף הכנענית
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים