מפלגת ישראל ביתנו עם הפרובוקציה היומית. ועכשיו שר החקלאות עודד פורר מבקש להקים עוד בתי מטבחיים לחזירים ברחבי הארץ.

כיום קיימים בישראל משחטות לחזירים, בעיקר בישובים ערביים-נוצריים, והישוב היהודי היחיד שמגדל ושוחט חזירים הוא קיבוץ להב בדרום. כעת מבקש פורר לשנות את התקנות באופן שיתיר לעוד מפעלים להקים משחטות לחזירים ברחבי הארץ.

ממשרד החקלאות הוציאו הבהרה דחופה בעקבות כתבה של אמוץ שפירא בכאן 11: "סמכויות השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות הם בענייני בריאות הציבור, בריאות בעלי החיים ורווחתם, ומתוקף כך הם פועלים. תיקון התקנות המדובר, נעשה לאחר כ-20 שנים, בהן הופעלה מגבלה שאפשרה הקמת מפעלים ברשימת מקומות שחלקם כלל לא רלוונטיים כיום. במסגרת תיקון החוק, משרד החקלאות פועל להסרת המגבלה הגיאוגרפית על הקמת מפעלים, כיוון שזה נמצא שאינו רלוונטי להיבטים וטרינריים."

מי שזועם על הפרסום הם הח"כים החרדים. יו"ר 'דגל התורה' ח"כ משה גפני: "ישראל ביתנו לא מצליחה בשום דבר שהיא עושה, יוקר המחיה מגיע לשיאים שלא היו כדוגמתם. כל הארץ מלאה שביתות, הם לא מתפקדים בשום דבר, וכדי להסיט את הנושאים הבוערים – הם מנסים לפגוע במדינה היהודית כדי שיהיו צעקות וויכוחים והם יצטיירו כלוחמים נגד הדת.

אנחנו ערב בחירות ועל היועצת המשפטית לממשלה לעצור את הפרובוקציה המסוכנת הזאת לאלתר, שעד הבחירות ליברמן ואנשיו ימציאו כל שבוע פרובוקציה תורנית".

חזירים זה לא סטטוס קוו ולא הסכמות רחבות

גם ח״כ מתן כהנא, לשעבר השר לשירותי דת, התנגד למהלך: "כל עיסוק בעניין דת ומדינה צריך להגיע בהסכמות רחבות. חזירים זה לא סטטוס קוו ולא הסכמות רחבות. עודד, אנא ממך הסר את הסוגיה מסדר היום ותן למדינה להתמקד בסוגיות חשובות כמן הגרעין האיראני ולא בסוגיות מפלגות ומיותרות".