מבזקים
סרוגים

יש עתיד: "נתניהו ממשיך לחבל ולסכן את ישראל"

לאחר שנתניהו אמר כי "לפיד וגנץ נרדמו בשמירה ולא עושים דבר נגד איראן", ביש עתיד הגיבו ואמרו כי "בנוסף לנזק האדיר שגרם במהלך כהונתו, ממשיך יו״ר האופוזיציה לחבל ולסכן את ביטחון אזרחי ישראל"

אוריאל בארי | חדשות סרוגים
ב' אלול התשפ"ב
יש עתיד: "נתניהו ממשיך לחבל ולסכן את ישראל"
יש עתיד: "נתניהו ממשיך לחבל ולסכן את ישראל" צילום: (צילום: קובי גדעון/ לע"מ)

סבב שני לעימות: ביש עתיד הגיבו הערב (שני) לדבריו של ראש האופוזיציה בנימין נתניהו נגד ראש הממשלה יאיר לפיד, זאת לאחר פגישת העדכון של השניים על המגעים להסכם הגרעין מול איראן.

"בנוסף לנזק האדיר שגרם במהלך כהונתו, ממשיך יו״ר האופוזיציה לחבל ולסכן את ביטחון אזרחי ישראל" נמסר מהמפלגה של לפיד. "בזמן שנתניהו ימשיך להפיק ולביים סרטונים מנותקים, ממשלת ישראל בראשות לפיד תעשה הכל במטרה לשמור על האינטרס הלאומי-ביטחוני". במקביל, גורמים בלשכתו של לפיד אומרים שהייתה פגישה עניינית. לדבריהם, נתניהו עודכן בהרבה דברים שקרו בשנה וחצי האחרונות והוא לא ידע אותם.

ראש הממשלה עצמו אמר בהמשך בתגובה לנתניהו כי "אני לא מוכן להיכנס להתכתשות הזאת כי זה פוגע בביטחון ישראל. יש חשיבות רבה לעמדה ישראלית מאוחדת אל מול הניסיון של האיראנים להשיג נשק גרעיני. אני קורא ליו"ר האופוזיציה ולכולם לא לתת לשיקולים פוליטיים לפגוע בביטחון הלאומי שלנו".

נתניהו: "יצאתי מודאג יותר, הם נרדמו בשמירה"
נתניהו: צילום: נתניהו:

כאמור, נתניהו ולפיד נפגשו היום לתדרוך בנושא המגעים על הסכם הגרעין מול איראן והפעילות המדינית והביטחונית שמובילה ישראל על מנת להשפיע בנושא, כמו גם בסוגיות בטחון לאומי נוספות. בפגישה השתתף גם המזכיר הצבאי לראש הממשלה, האלוף אבי גיל.

בתום הפגישה נתניהו אמר בהצהרה לתקשורת כי הוא "מודאג יותר לאחר הפגישה מלפניה. נתמוך בכל צעד פומבי תקיף נגד איראן. לצערי לפיד וגנץ נרדמו בשמירה בשנה האחרונה וגם עכשיו לא עושים דבר בקונגרס ובתקשורת האמריקנית. יש לי מסר ברור לאייתולות בטהרן: ב-1 בנובמבר נביא לישראל הנהגה חזקה ותקיפה שתבטיח שעם הסכם ובלי הסכם לעולם לא יהיה להם נשק גרעיני".

בנימין נתניהו הסכם הגרעין יאיר לפיד יש עתיד