שר התקשורת יועז הנדל, מקום 2 ברשימת "הרוח הציונית", אומר באולפן סרוגים כי למרות הסקרים הוא בטוח שעם הזמן, המצביעים הימנים ישתכנעו להצביע לו ושקד.
"הייתי וראיתי מפלגות שהגיעו מ-24 מנדטים ובסוף לא עברו את אחוז החסימה. אני מעדיף לעשות את זה ככה, לאט לבנות את הקהל. בסוף אתה צריך לשכנע את הציבור ולהשיג את אמונו. אנחנו מציגים מי אנחנו, וגם את התוכניות העתידיות שלנו, ואנחנו מקווים שזה ישכנע. לאט לאט מצטרפים עוד ועוד".
צפו בריאיון המלא עם יועז הנדל:
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
הנדל מתייחס לצירוף של אמיתי פורת, בתור נציג הציונות הדתית: "ההצטרפות של פורת מאד משמעותית. הוא איש הציונות הדתית, מעבר לסימבוליקה של אבא שלו הוא איש האדמה והספר. בסוף כולנו מסמלים משהו, וזה מסמל שאנחנו פונים לציבור הציוני דתי, זה שלא מרגיש נוח עם סמוטריץ' ובן גביר ומחפש בניית גשרים במקום שריפה שלהם".
כזכור שבוע שעבר ח"כ אביר קארה הודיע שהוא פורש מהמפלגה ואף האשים שהסיבה היא נטישה של המצע כלכלי: "הימין הכלכלי נבחן בתוצאות. שוק הסיבים נמצא בפיתוח עם המחירים הנמוכים בעולם. אם הפרטת הדואר זה לא ימין כלכלי, אני לא יודע מה כן. אני מכבד את אביר, אני מאחל לו הרבה הצלחה, אבל ימין כלכלי זה מה שאני ואיילת עושים. בסוף בוחנים אנשים בתוצאות, וזה מה שאנחנו מציגים לציבור".
למה שהציבור הדתי לא ימצא את מקומו אצל גנץ?
"כי יש שמאל ויש ימין. אני לא אומר שמתן כהנא הוא שמאל, אני כן אומר את זה על המפלגה שבני גנץ עומד בראשה. אני נפרדתי מגנץ על רקע הוויכוח על השותפות עם המשותפת, זו בחירה ואני מכבד אותה – אבל זו תפיסת עולמו. גם התפיסה של איזנקוט היא שמאל מדיני. בטוח שמישהו משקר לציבור עכשיו – או שיש שקר שלא ישבו עם המשותפת, או שיש שקר שיקימו ממשלה בלי הליכוד. כשאתה בוחן את המפרטים, משהו בחשבון שמה לא מסתדר. אנחנו אומרים שתהיה ממשלת אחדות עם הליכוד והמרכז שמאל יחס, אחרת המספרים לא מסתדרים".
אם נתניהו וגנץ ישבו יחד, למה צריכים אתכם?
"אם אין את הרוח הציונית, אז למישהו יש 61 ומקימים ממשלה צרה – או ממשלת שמאל והמשותפת, או ממשלת ביבי ובן גביר. אם מצליחים להקים ממשלת אחדות בלעדינו, מה טוב, נהיה כמה חודשים באופוזיציה. אבל אני מעריך שכדי להקים כזה דבר צריך עוד מרכיבים. אם אין את הרוח הציונית, יקרה 61 ולא יהיה יציבות שלטונית, תסתכל על המספרים עכשיו."
למה ממשלה צרה כל כך נוראית?
"כי היא לא ימין באמת. אני מסתכל על מה שנתניהו עשה כראש ממשלה, אני לא מזהה שום דפוס פעולה ימני, מלבד להגיד 'ימין חזק'. אני לא חושב שמה שמייצגים המפלגות החרדיות זה ימין – עלייה, התיישבות, הגנה על המולדת ותפיסות לאומיות – כל הדברים האלה לא קיימים".
האלטרנטיבה היא ממשלה עם גורמי שמאל. זה עדיף?
"יש אנשים שמשוכנעים שימין זה לתמוך בביבי, ושמאל זה להיות נגד ביבי. זה לא ככה – יש ימין ושמאל בעמדות מדיניות. אם תביא לפה חייזר ותשאל אותו מה הוא אומר על מפלגה שפינתה יישובים, שחררה אלפי מחבלים, פינתה את עזה ואיבדה משילות בגליל, הוא כנראה יחשוב שזה מרצ".
"צריך יציבות שלטונית"
"בן גביר ונתניהו חד הם. בן גביר יכול ללכת רק עם נתניהו, ונתניהו אומר שהוא ילך רק עם בן גביר – למרות שלא הייתי חותם על זה, תשאל את פייגלין וברקת. אבל בסופו של דבר הם באותו מקום. אנחנו אומרים לבחון אותנו בתוצאות – מה עשינו לסיבים באיו"ש, אל מול שרי ליכוד שלא דאגו לחברות ביו"ש. לא מספיק רק להגיד ימין, ימין, ימין – צריך גם יציבות שלטונית כדי שתוכל לעבוד. אם הקמת ממשלה צרה שלא מצליחה לעבוד, לא עשית ימין ולא כלום".

"הרוח הציונית לא רק שתעבור את אחוז החסימה, היא תביא הרבה יותר מנדטים כי יש מאגר שלם של אנשים שיגיעו לקלפי ולא יהיה להם שום פתק אחר לשים. אני מסתכל על הבעיות של ישראל, והבעיה הגדולה היא איך מצילים את ישראל – אנחנו נעשה זאת".

מה דעתך בנושא?
56 תגובות
5 דיונים
הכל דבש
הנדל רודף הכיסאות בע"ה מקווה שתוף לנו מהעיניים יחד עם הנוכלת שקד..יצורים
20:08 05.09.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
צחי הימני
מעדיף להצביע למקור הליברלי וזה רק מפלגת אביר קארה
15:57 30.08.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
צחנה שלא מבר למוחח
בתגובה ל: צחי הימני
לא מיתוכח עם מפגר,חסר שכל,
18:10 30.08.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יוסי
ויש כאלה שחושבים שימין זה לתמוך בתנועה האסלאמית ולהעביר להם מיליארדים.די תשתקו העם לא מטומטם כמו למשל ראש הממשלה שמיניתם.
12:47 30.08.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אבי
אתם לא רצויים בפוליטיקה.
09:40 30.08.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יש טעויות שעולות ביוקר
כל מי שהלך אחרי בנט מצא/מוצא/ימצא עצמו בחוץ. העיקר בנט עשה עליכם אקזיט. וגם הוא כבר במערה.
09:31 30.08.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אורח
תמשיך לשכנע את עצמך . אפס באמינות .
09:27 30.08.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דוד
לא נכון לחלוטין, אני יודע שיועז הנדל זה לא ימין, כי הוא היה שותף לרע"מ ולמארענה ולמירב מיכאלי ולעוד שמאל עמוק
09:17 30.08.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אמיר
ביביזם זה לא ימין
08:36 30.08.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ררר
הבעיה שלך שאתה כל כך גזען ומתנשא שאתה חושב שהעם מטומטם . אתה וחבריך מזלזלים בעם כל כך! כן יועץ ביבי זה לא ימין אבל עבאס כן. אדיוטטטטט!
08:27 30.08.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
קקק
גזען מתנשא.
08:25 30.08.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר