לקראת שנת הלימודים שבפתח, תועדו ספרי הלימוד של הרשות הפלסטינים במוסדות אונר"א ונסקרו יותר מ1,000 טקסטים שמתחברים באופן ישיר להסתה והסכסוך ישראלי-פלסטיני.
ד"ר גרוס, חוקר במרכז נחום בדין, בדק את ספרי הלימוד ואת הטקסטים שמעבירים לתלמידים בבתי ספר אונר"א והגיע למספר עקרונות המובילים את תכני הלימוד:
הכחשת ההיסטוריה של ישראל, ניתן לראות זאת כיוון שמדינת ישראל אינה קיימת בספרי הלימוד של הרשות הפלסטינית, ולא רק האזורים שמחוץ לקווי 67'.
בכל המפות אשר בספרי הלימוד אין כל זכר למדינת ישראל. גם השפה העברית נמחקת כאשר תיעוד של מטבע מתקופת המנדט הבריטי בארץ מופיע תוך צנזור הכיתוב בעברית המופיע בו, תוך השארת הכיתוב בערבית ובאנגלית.
בנוסף להכחשת השפה וההיסטוריה, בספרי הלימוד מופיעות ערים בישראל כערים פלסטיניות. בשיעור "ערי פלסטין" מוזכרות הערים ירושלים, עזה, ח'אן יונס, חברון, רמאללה, שכם, טולכרם, ג'נין וגם יפו וחיפה
גם בשיעורי מוזיקה נראה שמנסים להחדיר את השנאה, את זה ניתן לראות בשיר פופולארי הנלמד בבתי הספר.
בשיר נכתב: "היכן הפרשים שירכבו אל אל אקצא לשחררו מאגרוף הכפירה, מעוזרי השטן?" עוזרי השטן אלו כמובן היהודים ה"כובשים".
ולא רק שנאה נלמדת אלה ממש הסתה לאלימות – בשיר אחר נקראים הילדים להילחם באש ובנשק לשחרורה של פלסטין ובשיר נוסף הם נשבעים להשמיד את הגזלן של ארצם, כלומר את היהודים.
בשנת 2017 נכנס למערכת החינוך של הרשות הפלסטינית ספר חדש המהלל את המחבלת דלאל אל-מוגרבי שביצעה במרץ 1978 טבח בנוסעי אוטובוס.
מוגרבי שרצחה 35 אזרחים מתוכם 12 ילדים, מוצגת לתלמידים כ"גיבורה". הספר היה אמור להיות "זמני", אך למרות לחץ של ישראל וגינויים באו"ם ובאירופה, הספר עדיין יחולק גם בשנת הלימודים הקרובה, 5 שנים אחרי – הוא עדיין "זמני".
שנת הלימודים החדשה עומדת להיפתח בקרוב וגם בה ייעשה שימוש בספרי הלימוד הנפיצים של הרשות הפלסטינית הכוללים את דלאל אל-מוגרבי, השיר על "עוזרי השטן" ו'דה לגיטימציה' למדינת ישראל.
אלו אולי לא פרטים כל כך מפתיעים, אך כאשר מדובר בבתי ספר הנמצאים תחת אחריות של האו"ם ומלמדים בהם את דור העתיד של מי שבסופו של דבר ישבו בכנסת ישראל ויקבלו החלטות, אנחנו צריכים לחשוש מאוד.
מה דעתך בנושא?
5 תגובות
1 דיונים
מוטי מזרחי
תפרסמו ציטוטים מהספרים ולא רק סיכומים שלכם... תראו מקורות... תראו תרגומים מערבית לעברית... תוכן חדשותי צריך להיות ברמה יותר גבוהה מהכתבה הזאת..
16:49 29.08.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מהנל
סגרו את בתי הספר של הערבים ותפסיקו לממן אותם מכספינו
16:24 29.08.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חסן
כל זה בעזרת לפיד והשמאל הישראלי הקיצוני
14:53 29.08.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אביאל
בתגובה ל: חסן
נכון!! 14 שנה לפיד ראש ממשלה ותראו מה קורה... אה, רגע, לפיד ראש ממשלה רק חודש ונתניהו היה 14 שנה ראש ממשלה. נו, לא משנה, יאללה, בואו נצביע שוב נתניהו...
15:07 29.08.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יהודה
הפלשתיני? יוק, לא נשמע קולם
13:14 29.08.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר