היום (חמישי), הוגשו מכתבי התפטרות של כ- 200 מתמחים מ-22 מחלקות בביה"ח ברחבי הארץ.

המתמחים והמתמחות ממחלקות ובתי חולים רבים, ביניהם מחלקות ילדים ונשים.

כזכור, אמש (רביעי) המגישה, הרופאה והמנחה הילה קורח, הודיעה בשידור חי על התפטרותה מההתמחות בבית החולים, במסגרת שביתת המתמחים.

"קצת מביך לדבר על עניינים אישיים במהדורה, אבל היום האישי שלי הוא גם החדשות" פתחה ואמרה קורח במהלך המהדורה המרכזית, "בתחילת החודש הודעתי שאני מתפטרת מבית החולים, ועוזבת את ההתמחות אחרי שנים של לימודים ועבודה לא אגיע יותר לבית החולים בכל בוקר".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

הילה קורח מתפטרת (באדיבות חדשות 13)

עוד היא הוסיפה: "המאבק של המתמחים מזכיר בדרך כלל את המספר 26 אבל זה שקר. תורנות נמשכת הרבה יותר שעות כשסופרים את המתח הבלתי ניתן לתיאור של המתח שלפניה, וערפול ההכרה שבא אחריה".

הילה התייחסה למצבם הנפשי של המתמחים ואמרה "בשיחות עם מתמחות ומתמחים אחרים על שיטות התמודדות גיליתי שאחוז בלתי סביר מהם זקוקים או נמצאים בטיפול, או בטיפול זוגי, בודדים או מדוכאים, או עוזבים. ובזמן הזה קוראים לנו מפונקים, בכיינים, משאירים אותנו מחוץ לשולחן המשא ומתן ומורחים אותנו בלי סוף בתכניות לתנאי איכות חיים אנושיים שלא יוצאות לפועל".

התפטרותה של הילה קורח עוררה רעש ציבורי והחזירה את השיח על מחאת המתמחים, היום כאמור, מתמחים רבים הגישו מכתבי התפטרות וקיימו מסיבות עיתונאים בהן פנו לרשויות ודרשו שינוי מיידי.