שלושה ימים אחרי ההצטרפות הרשמית למפלגת "המחנה הממלכתי", ח"כ שירלי פינטו חושפת מדוע החליטה להיפרד מאיילת שקד ולא לקבל מקום ב"רוח הציונית".

בריאיון לאולפן ynet אמרה פינטו: "ביום שנפתלי בנט עזב את הפוליטיקה הוא נתן את המושכות לאיילת שקד. אני ואיילת דיברנו והבנתי שהיא ככל הנראה תשלים לנתניהו את ה-61 מנדטים ותהיה ממשלה צרה. אחרי ארבע מערכות בחירות אנחנו זקוקים לממשלה רחבה ויציבה, ולקואליציה מגוונת שפונה לכל חלקי העם. 'המחנה הממלכתי' פונה לכל המקומות בעם".

"היו כמה דברים שגרמו לי לא להמשיך עם שקד, לא רק עניין ה-61", המשיכה פינטו. "זה גם הממשלה הצרה שעלולה לקום, וגם העניין שהרוח הציונית תהיה מפלגה מגזרית שפונה לציונות הדתית, ואני פחות התחברתי. גנץ יכול לפתור את הפלונטר הפוליטי, הוא היחיד שיכול להקים כאן ממשלה רחבה".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

איילת שקד על התחייבות (אולפן סרוגים)

כשנשאלה על קהל הבוחרים של המחנה הממלכתי, השיבה כי "המטרה שלנו היא להביא יציבות לאזרחי ישראל והקמת ממשלה רחבה. אמשיך לפעול למען אנשים עם מוגבלויות כמו שעשיתי לפני כן".

תוצב במקום לא ריאלי

כזכור, ביום שני האחרון ח"כ שירלי פינטו הודיעה כי תצטרף למחנה הממלכתי של בני גנץ, גדעון סער וגדי איזנקוט. בכך פינטו תתמודד בבחירות לכנסת ה-25 יחד עם שותפה לשעבר מימינה מתן כהנא, שהודיע על הצטרפותו בשבוע שעבר.

צילום: אלעד מלכה

לפי הודעת המפלגה, פינטו צפויה להוביל את המטה לקידום זכויות אנשים עם מוגבלות. היא תוצב באחד מהמקומות ברשימה השייכים לתקווה חדשה  שהם מקומות 5, 7, 11, 13, 15, 20, 23, 26 או 28.

לפי הערכות פינטו תקבל את המקום ה-15 או ה-20.